BRATISLAVA – Vajíčková polievka sa dá urobiť na 100 rôznych spôsobov, tento recept je jednoduchý a rýchly.
Suroviny pre 4 osoby:
2 vajíčka, 4-5 zemiakov, soľ, rasca, vegeta, 4 PL oleja, 1 PL hladkej múky, ½ PL mletej sladkej papriky, petržlenovú vňať,
Príprava receptu:
1. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do vody, do ktorej sme pridali soľ a rascu.
2. Po uvarení dáme do polievky zápražku, ktorú sme si urobili z oleja, hladkej múky a mletej papriky. Nakoniec vlejeme do polievky rozšľahané vajíčka. Necháme prejsť varom a odstavíme.
3. Na tanieri zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvým chlebom.
Čas prípravy: 50 min
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies