FOTO + VIDEO Búrka Ophelia spôsobila v Anglicku zvláštny jav: Ulice vyzerali ako z rozprávky!

NETKY.SK • 20 Október 2017, 15:0 • 2 min
FOTO + VIDEO Búrka Ophelia spôsobila v Anglicku zvláštny jav: Ulice vyzerali ako z rozprávky!

Búrka Ophelia síce spôsobila veľa škôd, no priniesla aj zaujímavý prírodný úkaz.

slovakia

left justify in out

Ophelia zúrila v oblasti karibských ostrovov, odkiaľ sa presunula až nad Európu. Tu postihla pobrežie Britských ostrovov. Spôsobila nespočetné škody, výpadky elektriny a, žiaľ, aj obete na životoch. Išlo o najsilnejšiu búrku v tejto oblasti od roku 1961.

 

Vietor dosahoval rýchlosť až 45 m/s. Zatiaľ čo v Írsku ľudia ratovali, čo sa dalo, anglické mesto Cleveleys zažilo niečo neobvyklé. Ulice pokryla súvislá vrstva bielej peny.

 

Ako sa pena dostala do ulíc? Spôsobilo to rozbúrené more, ktoré sa vlnilo a narážalo na pobrežie. Množstvo morskej peny silný vietor fúkajúci od oceánu následne zdvihol do vzduchu a vo veľkých chumáčoch roznášal ponad mesto. To sa zakrátko zmenilo na nepoznanie.

 

Keď však „zaplavila“ cesty, vodiči nemali veľkú radosť, pretože následkom toho boli mimoriadne klzké a autá sa tu mohli pohybovať iba veľmi nízkou rýchlosťou. Treba však povedať, že pohľad na toto neobvyklé prírodné divadlo bol prinajmenšom zaujímavý.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona