Generálnym riaditeľom WTO zostáva na ďalšie 4 roky Brazílčan Roberto Azevedo

NETKY.SK • 1 Marec 2017, 09:55 • 2 min
Generálnym riaditeľom WTO zostáva na ďalšie 4 roky Brazílčan Roberto Azevedo

BERLÍN - Generálnym riaditeľom Svetovej obchodnej organizácie (WTO) ostane na ďalšie štvorročné funkčné obdobie Brazílčan Roberto Azevedo.

slovakia

left justify in out

Jeho potvrdenie na poste má zabezpečiť kontinuitu činnosti 164-člennej organizácie v čase, keď čelí výzvam vyplývajúcim z rozhodnutia Británie odísť z Európskej únie a z ochrannej rétoriky novej americkej vlády.

 

Azevedo stojí na čele WTO od roku 2013 a po svojom vymenovaní na ďalšie funkčné obdobie v utorok povedal, že organizácia "ide po správnej ceste", ale mohla by robiť viac "osobitne pre menších hráčov a tých, ktorí sa cítia byť odrezaní od ekonomických prínosov obchodu".

 

WTO, ktorá má hlavné sídlo v Ženeve, musí pomáhať pri budovaní inkluzívnejšieho obchodného systému, pokračoval Azevedo. A dodal, že úlohou organizácie je "podporovať ekonomický rozvoj, rast a vytváranie pracovných príležitostí, ale tiež podporovať mier, spoluprácu a solidaritu medzi krajinami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies