MS ATP Londýn: Djokovič a Raonič odštartovali víťazstvami

NETKY.SK • 14 November 2016, 09:53 • 2 min
MS ATP Londýn: Djokovič a Raonič odštartovali víťazstvami

LONDÝN - Srbský tenista Novak Djokovič vstúpil do turnaja majstrov v Londýne víťazstvom. Obhajca titulu zdolal rakúskeho debutanta Dominica Thiema v troch setoch 6:7 (10), 6:0 a 6:2. Zápas trval 2:02 h. V skupine Ivana Lendla si potom v londýnskej O2 aréne Kanaďan Miloš Raonič poradil večer s Francúzom Gaelom Monfilsom v dvoch setoch 6:3, 6:4.

slovakia

left justify in out

Thiem držal s Djokovičom krok v celom prvom sete a napokon ho získal v dramatickom tajbrejku. Obaja hráči mali v úvodnom dejstve k dispozícii po jednom brejkbale bez využitia a tak rozhodovala až skrátená hra. V nej viedol Thiem už 6:3, no napokon využil až svoj v poradí siedmy setbal, ktorým upravil na 12:10 vo svoj prospech.

 

Strata prvého setu Djokoviča správne "nabudila" a v celom druhom stratil spolu iba desať loptičiek. Súpera k ničomu nepustil a za niečo viac ako dvadsať minút mu nadelil "kanára". Cestu za víťazstvom si definitívne vydláždil brejkom v tretej hre rozhodujúceho setu a náskok 3:1 už z rúk nepustil. Nad Thiemom tak vyhral aj vo štvrtom vzájomnom dueli, Rakúšan mu ale prvýkrát dokázal zobrať set.

 

"Dominic začal veľmi dobre a prvý set sa hral obojstranne na vysokej úrovni. Zaslúžil si vyhrať tajbrejk, pretože v rozhodujúcich momentoch bol lepší hráč. Brejk na začiatku druhého setu bol pre ďalší vývoj rozhodujúci, potom som sa začal cítiť uvoľnenejšie a dokázal som zápas otočiť. Diváci boli skvelí, tu v Londýne sa mi hrá veľmi dobre," hodnotil Djokovič. Zdolaný Thiem mal radosť aspoň zo zisku setu: "Prvý set bol z mojej strany skvelý, ale potom som už nemal dostatok energie, ktorú na Novaka potrebujete. Je pre mňa neuveriteľné hrať na takomto významnom podujatí a hoci som unavený, už sa neviem dočkať druhého zápasu."

 

Raonič potreboval na zdolanie Monfilsa 85 minút a jeden brejk v každom sete. V prvom získal prvé tri hry a bez problémov ho dotiahol do víťazného konca. V druhom dejstve si Francúz neudržal servis v siedmom geme za stavu 3:3 a jeho súper už zápas dopodával. V utorok sa Djokovič stretne s Raoničom a Thiem s Monfilsom.

 

"Hral som skutočne veľmi dobre. Podržal ma servis a všetko dnes do seba perfektne zapadlo. Teraz sa chcem čo najlepšie pripraviť na zápas proti Djokovičovi. Videl som kúsok jeho súboja s Thiemom. Nole začal pomaly a ťažkopádne, potom sa však rozohral k veľkému výkonu a napokon zvíťazil. Viem, že musím zlepšiť hru, keď chcem proti nemu pomýšľať na úspech," vyhlásil Raonič.

 

Turnaj majstrov v Londýne

skupina Ivana Lendla:

Novak Djokovič (2-Srb.) - Dominic Thiem (8-Rak.) 6:7 (10), 6:0, 6:2

Miloš Raonič (4-Kan.) - Gael Monfils (6-Fr.) 6:3, 6:4

 

tabuľka:

1. Miloš Raonič (4-Kan.) 1 1 0 2:0 2

2. Novak Djokovič (2-Srb.) 1 1 0 2:1 2

3. Dominic Thiem (8-Rak.) 1 0 1 1:2 0

4. Gael Monfils (6-Fr.) 1 0 1 0:2 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies