Pivo je hotový zázrak

NETKY.SK • 11 December 2017, 09:31 • 2 min
Pivo je hotový zázrak

BRATISLAVA - Pokiaľ nie ste fanúšikom zlatého moku, po tomto článku sa to zmení. Nápoj, ktorý v reštauráciách, baroch či iných pohostinstvách tečie potokom, sa však dá využiť aj inak, ako na pitie.

slovakia

left justify in out

Šperky

Zlaté šperky opäť získajú lesk práve vďaka pivnému kúpelu. Zalejte ich v pohári trochou zlatého moku a nechajte hodinku dve odpočívať. Potom prepláchnite vodou a vyleštite obvyklým spôsobom. Záhyby a zle dostupné miesta prsteňov či náušníc sa budú zase lesknúť.

 

Kúpeľ

Ponorte sa do piva. Tekutý chlieb je plný antioxidantov a má blahodarné účinky na pokožku. Dámy si z neho môžu pripraviť aj pleťovú masku.

 

Spánok

Vyperte obliečky na vankúše vo vode a pive v pomere 1: 1. Látka tak bude absorbovať arómu z chmeľu, ktorý je známy ako prírodný liek na nespavosť.

 

Vlasy

Pivo obsahuje vitamin B a silikón, ktoré podporujú rast vlasov a ich prirodzený lesk. Stačí, keď si pohár piva vylejete na vlasy a vmasírujete do korienkov. Nechajte chvíľu pôsobiť a vaše vlasy budú žiariť.

 

Kvety

Zriedeným pivom možno leštiť listy izbových rastlín. Zvyšok zvetraného nápoja prospeje koreňom rastlín - zalievajte ich roztokom pripraveným z dvoch dielov vody a jedného dielu piva.

 

Hrnce

Kyslosť v pive sa dá využiť ako leštič hrncov a panvíc. Ak sa vám nedá umyť zasušená masť, ponorte riad do piva.

 

Záhrada

Vôňa piva môže byť osudná aj pre slimáky. V lete večer po grilovaní zapustite kelímok s nedopitým pivom do záhona tak, aby centimeter vyčnieval a uvidíte, koľko tam ráno nájdete utopených nešťastníkov.

 

Škvrny

Keď vám na koberec alebo sedačku kvapne káva treba zakročiť hneď. Nalejte na škvrnu trochu piva, nechajte pôsobiť, prípadne ľahko dočistite navlhčenou handričkou. V prípade jemných textílií následne ručne preperte v mydlovej vode.

 

Vlasy

Ak chcete mať jemné a lesklé vlasy, nepotrebujete na to drahú kozmetiku. Stačí, ak si vlasy umyjete pivom. Aj keď budú vaše vlasy po umytí perfektné, problémom je, že budú smrdieť po pive. Preto nápoj otvorte o niečo skôr a párkrát ho prelejte do iných pohárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies