Podzemie Montrealu ukrývalo veľké tajomstvo: Až doteraz sa o ňom nič nevedelo!

NETKY.SK • 10 December 2017, 15:00 • 2 min
Podzemie Montrealu ukrývalo veľké tajomstvo: Až doteraz sa o ňom nič nevedelo!

Nikto ani len netušil, že hlboko pod ulicami kanadského veľkomesta sa už 15-tisíc rokov skrýva niečo unikátne.

slovakia

left justify in out

Montreal je druhé najväčšie mesto v Kanade. Obývajú ho takmer dva milióny ľudí. Napriek tomu stále nie je dokonale prebádané.

 

Dvaja jaskyniari Daniel Caron a Luc Le Blanc sa už dlhšiu dobu venujú skúmaniu tohoto územia. V roku 2014 objavili štrbinu, ktorá naznačovala, že sa za ňou niečo ukrýva. Vtedy však nemali inú možnosť, ako tajomné miesto preskúmať len za pomoci kamier, ktoré sa do úzkeho priestoru dostali. Už vtedy tušili, že objavili niečo výnimočné. Až teraz však dostali možnosť začať kopať a to, čo uvideli, ich naozaj nadchlo.

 

Daniel a Luc narazili na 400 metrov dlhú sieť šácht a chodieb, o ktorých doteraz nebola žiadna zmienka. Posledný objav jaskyne na tomto území totiž pochádza z roku 1812. "Steny sú úplne hladké a zastrešuje ich dokonale horizontálny strop," opisoval veľkolepý priestor novoobjavenej jaskyne Daniel.

 

Jaskyňa podľa odborníkov vznikla približne pred 15-tisíc rokmi, kedy územím Severnej Ameriky putoval veľký ľadovec. Ten narušoval horniny pod sebou a zanechával tak veľké trhliny. Toto miesto bolo doteraz pred zrakmi ľudí ukryté, pretože sa nachádza hlboko pod mestom.

 

Napriek tomu, že jaskyňa púta veľkú pozornosť, jej ďalší výskum sa pre vysokú hladinu vody  musel nateraz odložiť. Pokračovať bude zrejme o rok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona