VIDEO Farmári v Číne našli kompletnú kostru bájneho draka!

NETKY.SK • 20 Október 2017, 13:00 • 2 min
VIDEO Farmári v Číne našli kompletnú kostru bájneho draka!

Čínski farmári ostali veľmi prekvapení, keď na poli našli kostru stvorenia známeho z miestnej mytológie.

slovakia

left justify in out

Obyvateľstvo čínskej obce Zhangjiakou tvoria ľudia, ktorí sa živia predovšetkým farmárčením. Dedinka je teda obklopená poľami, na ktorých hospodária. Tak, ako každé ráno, i toto sa vybrali do práce. Po ceste sa však stretli s niečím nevídaným. Na jednom z polí objavili kompletnú kostru draka, ktorý je významnou súčasťou miestnej mytológie.

 

Farmári boli šokovaní a bezodkladne kontaktovali políciu, aby sa na nález prišla pozrieť. Medzitým sa pri kostiach zišli celé rodiny a polemizovali nad pravosťou pozostatkov. Mnohí z nich ju zhodnotili ako nepochybný dôkaz existencie povestného čínskeho draka. Pravda bola však iná.

 

Torzo takmer 20 metrového draka bolo „vyskladané“ skutočne autenticky, presne sa zhodovalo so stavbou tela legendami opradeného zvieraťa. Niektorí však začali mať pochybnosti, a to najmä po tom, ako si všimli, že rebrá uložené na zemi sa nápadne podobajú na ovčie a hlava vyzerá podobne ako kravská. To sa neskôr aj potvrdilo.

 

Celý nález bol teda „dielom“ nejakého umelca, vtipkára alebo senzáciechtivého miestneho, ktorý počas noci doslova poskladal dračiu kostru. Ťažko povedať, čo presne bolo jeho cieľom, isté však je, že ak mal v úmysle spopularizovať video záhadného tvora, podarilo sa mu to. Videlo ho totiž už viac ako 10 miliónov ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona