Archív článkov za Január 2014, strana 72

Otvor článok

Anelka pohoršil svojím gestom aj lídra židov vo Francúzsku

23.1 2014 15:19

LONDÝN - Útočník anglického futbalového West Bromwichu Albion Nicolas Anelka si svojou obhajobou oslavného gesta s údajným antisemitským podtónom pohneval lídra židovskej komunity v rodnom Francúzsku Rogera Cukiermana.

Otvor článok

Puyol opäť zranený, nedohral pohárový duel proti Levante

23.1 2014 15:28

BARCELONA - Kedysi stálica v obrane španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Carles Puyol je znova zranený, najnovšie ide o pomliaždeninu na ľavej nohe a dĺžka rekonvalescencie nie je známa.

Otvor článok

VIDEO Ďalšia paródia na Fica: Spravili z neho rappera!

23.1 2014 15:29

BRATISLAVA – Po Ficovodke a paródii od Richarda Sulíka prišiel ďalší vtipný kúsok, ktorý zosmiešňuje rozhovory predsedu vlády Roberta Fica s ministrom kultúry Marekom Maďaričom.

Otvor článok

Cibulkovej superkamarátka: Finále je dielom neskutočnej driny

23.1 2014 15:34

BRATISLAVA - Už druhý týždeň, ako sama tvrdí, sa "neumýva", nespí, neupratuje a žije v noci, aby spoločne so slovenskou tenistkou Dominikou Cibulkovou prežívala jej sen pod austrálskym slnkom.

Otvor článok

Chelsea poslala McEachrana na hosťovanie do Wiganu

23.1 2014 15:49

LONDÝN - Stredopoliar anglického futbalového klubu FC Chelsea Josh McEachran bude do konca súťažného ročníka 2013/2014 hosťovať v druholigovom tíme Wigan Athletic. Počas jesennej časti si 20-ročný záložník obliekal dres iného účastníka The Championship - FC Watford. Vo štvrtok o tom informovala oficiálna stránka londýnskeho klubu.

Otvor článok

Osvaldo sa znova nezmestil do kože, klub ho suspendoval

23.1 2014 15:57

SOUTHAMPTON - FC Southampton dáva do laty talianskeho futbalového reprezentanta vo svojich službách Pabla Osvalda. Najdrahšiu akvizíciu v histórii klubu suspendovali na dva týždne za konflikt na tréningu so spoluhráčom Josém Fontem. Argentínsky rodák si nezahrá v sobotňajšom zápase 4. kola FA Cup-u proti druholigovému Yeovilu a vynechá aj dve stretnutia Premier League s Arsenalom a Fulhamom.

Otvor článok

Morgenstern dúfa, že bude v nominácii na ZOH

23.1 2014 16:06

KLAGENFURT - Rakúsky reprezentant v skokoch na lyžiach Thomas Morgenstern, ktorý mal pred dvoma týždňami hrôzostrašný pád na "mamuťom" mostíku HS-200 v Kulme, verí, že napriek zdravotným problémom sa ocitne v nominácii na blížiace sa zimné olympijské hry v Soči (7. - 23. februára).

Otvor článok

V lese blízko Zochovej chaty našli mŕtvolu 17-ročného chlapca

23.1 2014 16:08

BRATISLAVA - V lese v blízkosti Zochovej chaty v okrese Pezinok dnes našli mŕtvolu 17-ročného chlapca. Telo sa nachádzalo v ťažko dostupnom lesnom poraste, informoval hovorca bratislavských policajtov Michal Szeiff.

Otvor článok

Stoch po 3,5-mesačnej odmlke: Konečne mi to tam padlo

23.1 2014 16:20

SOLÚN - Slovenský futbalový reprezentant Miroslav Stoch po 3,5-mesačnej streleckej odmlke opäť skóroval za grécky klub PAOK Solún. Odchovanec nitrianskej futbalovej školy strelil dva góly v stredajšom odvetnom zápase osemfinále Gréckeho pohára proti Iraklisu Solún (5:1). Predtým dal naposledy gól ešte 6. októbra v ligovom stretnutí proti Panthinaikosu Atény.

Otvor článok

Rosell je údajne pripravený odstúpiť z postu prezidenta FC Barcelona

23.1 2014 16:30

BARCELONA - Sandro Rosell je podľa španielskych médií pripravený rezignovať na post prezidenta španielskeho futbalového klubu FC Barcelona v súvislosti s kauzou prestupu brazílskeho útočníka Neymara.

Otvor článok

Gorbačov vyzval Putina a Obamu, aby pomohli vyriešiť krízu na Ukrajine

23.1 2014 16:30

MOSKVA - Posledný sovietsky líder Michail Gorbačov vyzval dnes prezidentov Ruska a Spojených štátov, aby sa zapojili do snáh o riešenie súčasnej vyhrotenej situácie na Ukrajine.

Otvor článok

Vnučka kráľovnej Alžbety II. dala dcére meno Mia Grace

23.1 2014 16:39

LONDÝN - Najstaršia vnučka britskej kráľovnej Alžbety II. Zara Tindall a jej manžel, hráč rugby Mike Tindall, dali svojej dcére meno Mia Grace. Prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter to oznámil Mike Tindall.

Otvor článok

Wenger spochybnil férovosť zimného prestupového obdobia

23.1 2014 16:40

LONDÝN - Tréner priebežného lídra anglickej futbalovej Premier League FC Arsenal Londýn Arséne Wenger vyjadril pochybnosť o férovosti v súťaži pre existenciu zimného prestupového termínu. Kormidelník "kanonierov" v tejto súvislosti reagoval na očakávaný prestup španielskeho stredopoliara Juana Matu z FC Chelsea do Manchestru United.

Otvor článok

Rusko vyzvalo na ignoráciu mailov s teroristickými hrozbami

23.1 2014 16:47

MOSKVA - Rusko vo štvrtok vyzvalo ostatné krajiny, aby ignorovali maily a listy s teroristickými hrozbami pred ZOH v Soči. Varovania označili ruskí funkcionári za falošné, informovala agentúra Reuters.

Otvor článok

Hororové VIDEO: Chlapcovi (5) prešlo auto po hlave, prežil!

23.1 2014 16:53

GOIÁS – Akoby zázrakom sa mu nič nestalo! Päťročný chlapec sa vracal so svojou starou mamou zo školy, keď ich zramovalo auto.

Otvor článok

Svitko po návrate z Dakaru: V takej konkurencii je 9. miesto super

23.1 2014 16:55

BRATISLAVA - Boli to moje najťažšie preteky, ale s výsledkom môžem byť spokojný. Aj tak zhodnotil svoju piatu účasť na Rely Dakar slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko, ktorý na tohtoročnom tradičnom púštnom dobrodružstve obsadil celkové deviate miesto.

Otvor článok

Janukovyč zvolal na budúci týždeň mimoriadnu schôdzu parlamentu

23.1 2014 17:08

KYJEV - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč zvolal na budúci týždeň mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom prerokovať napätie v spoločnosti, ktoré sa vystupňovalo o tom, čo pri potýčkach s políciou zahynuli v Kyjeve dvaja demonštranti. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Otvor článok

Falcao si pre zranenie kolena nezahrá na MS, tvrdí lekár

23.1 2014 17:24

PARÍŽ - Kolumbijský útočník francúzskeho futbalového klubu AS Monaco Radamel Falcao, ktorý si v stredajšom zápase Francúzskeho pohára na trávniku tímu Monts d'Or Azergues zranil koleno, si zrejme nezahrá na MS v Brazílii. Tvrdí to lekár jeho niekdajšieho portugalského zamestnávateľa FC Porto José Carlos Noronha, ktorému sa Falcao zveril do opatery. Zakrátko čaká Falcaa nevyhnutná operácia. Informoval o tom goal.com.

Otvor článok

Chelsea získala z Bazileja Salaha

23.1 2014 17:29

LONDÝN - Egyptský futbalista Mohamed Salah sa stal novým hráčom anglického klubu FC Chelsea.

Otvor článok

V júni 30 rokov od najsilnejšieho draftu v dejinách NBA

23.1 2014 17:36

NEW YORK - Presne 19. júna 2014 uplynie 30 rokov od najsilnejšieho draftu v novodobých dejinách basketbalovej NBA. Vtedajší výber mladých hráčov klubmi, ktorý bol 38. poradí, privítala newyorská Madison Square Garden. Z prvej šestnástky hráčov sa až štyria stali po konci kariéry členmi Siene slávy.

Otvor článok

Zemplínsky veľkopodnikateľ má ísť za mreže na 11 rokov

23.1 2014 17:47

BANSKÁ BYSTRICA - Senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes na novom hlavnom pojednávaní uznal zemplínskeho veľkopodnikateľa Mikuláša Varehu za vinného z trestných činov krátenia a neodvedenia dane pri obchodovaní s euroočkami a lykožrútmi. Uložil mu trest odňatia slobody 11 rokov a peňažný trest 100-tisíc eur.

Otvor článok

Napätie sa vyostrilo aj v mestách na západe Ukrajiny

23.1 2014 17:56

KYJEV - Napätie sa dnes vyostrilo aj vo väčších mestách na západe Ukrajiny, kde davy demonštrantov vtrhli do sídel regionálnych úradov. Podľa agentúry AP stovky protestujúcich vnikli do budovy správy Ľvovskej oblasti v meste Ľvov a prinútili jej šéfa Oleha Sala, aby podpísal dokument o svojom odstúpení.

Otvor článok

Opitý fanúšik Man Utd sa na tiesňovej linke dožadoval Fergusona

23.1 2014 18:06

LONDÝN - Opitý fanúšik anglického futbalového klubu Manchestru United zavolal na tiesňovú linku polície v márnom pokuse spojiť sa bývalým trénerom Alexom Fergusonom, aby s ním prebral stredajšie vypadnutie tímu z Ligového pohára.

Otvor článok

Justina Biebera zatkli za jazdu pod vplyvom alkoholu a drog

23.1 2014 18:17

MIAMI - Kanadského speváka Justina Biebera dnes skoro ráno miestneho času zatkli v Miami Beach na Floride za šoférovanie pod vplyvom alkoholu a drog, navyše bez platného vodičského preukazu a taktiež za nelegálne preteky v obytnej zóne.

Otvor článok

Expremiér Berlusconi je podozrivý z podplácania svedkov

23.1 2014 18:29

MILÁNO - Novému vyšetrovaniu pre podozrenie z podplácania svedkov v procese spojenom s Maročankou známou ako Ruby čelí bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi. Oznámila to dnes milánska prokuratúra.

Otvor článok

Virgínia uznala, že zákaz homosobášov je protiústavný

23.1 2014 18:39

RICHMOND - Zákaz uzatvárania manželstiev medzi osobami rovnakého pohlavia zakotvený v legislatíve amerického štátu Virgínia je podľa tamojšieho generálneho prokurátora Marka Herringa v rozpore s federálnou ústavou. V štvrtkovom vyjadrení pre agentúru AP o tom informoval Herringov hovorca Michael Kelly.

Otvor článok

Kouč HC Lev Praha Jalonen po sezóne prevezme fínsku reprezentáciu

23.1 2014 18:56

HELSINKI - Hokejovú reprezentáciu Fínska povedie od sezóny 2014/15 Kari Jalonen. Súčasný tréner účastníka KHL HC Lev Praha to potvrdil v rozhovore pre ruský denník Sovietskij Sport.

Otvor článok

Za násilnou smrťou mužov vo Viedni-Ottakringu môžu stáť daňové podvody

23.1 2014 19:03

VIEDEŇ - Ilegálne obchodné transakcie a daňové podvody môžu stáť za stále neobjasneným prípadom nedávnej likvidácie dvoch mužov vo viedenskej štvrti Ottakring. Vo vysielaní rakúskej verejnoprávnej televízie ORF to v stredu večer naznačil hovorca prokuratúry Gerhard Jarosch.

Otvor článok

Prezident volá po urýchlenom a pokojnom riešení krízy na Ukrajine

24.1 2014 06:22

BRATISLAVA - Je neprípustné, aby pri riešení politických problémov v demokratickej krajine prichádzali o život jej občania. Vyhlásil to dnes prezident SR Ivan Gašparovič, ktorý volá po urýchlenom a pokojnom riešení krízy na Ukrajine.

Otvor článok

Dráma v autobuse na Arizone: Šialenec napadol za jazdy vodiča!

24.1 2014 06:25

LOS ANGELES - Najmenej 20 ľudí utrpelo zranenie pri štvrtkovom incidente v autobuse v americkom štáte Arizona, keď jeden z cestujúcich údajne zaútočil na vodiča.

Otvor článok

Nova a Matovič protestujú proti obmedzeniam pre novinárov

24.1 2014 06:34

BRATISLAVA - Predstavitelia hnutia NOVA vrátane poslancov Národnej rady (NR) SR protestujú proti rozhodnutiu predsedu parlamentu SR Pavla Pašku (Smer-SD) obmedziť slobodu pohybu zástupcov médií v budove parlamentu a žiadajú zrušenie obmedzení.

Otvor článok

Požiar v domove dôchodcov v Québecu: Hlásia päť mŕtvych a 31 nezvestných!

24.1 2014 06:53

MONTREAL - Až 31 kanadských seniorov je nezvestných a päť bolo potvrdených mŕtvych po požiari, ktorý pol hodiny po polnoci v noci zo stredy na štvrtok zachvátil domov s opatrovateľskou službou v provincii Québec a uväznil v ňom obyvateľov na invalidných vozíkoch alebo mobilných iba s pomocou chodítka.

Otvor článok

Janukovyč odmietol požiadavky opozície, tá buduje nové barikády

24.1 2014 06:54

KYJEV - Účastníci ukrajinských protivládnych protestov budovali dnes v skorých ranných hodinách v uliciach Kyjeva ďalšie barikády po tom, ako vodcovia opozície prišli z rokovaní s prezidentom Viktorom Janukovyčom s prázdnymi rukami. Oznámila to agentúra Reuters.

Otvor článok

NHL: Sekerov výborný návrat do Buffala, Halák hviezdou

24.1 2014 07:08

BUFFALO - Slovenský hokejista Andrej Sekera má za sebou skvelý návrat do Buffala, kde Caroline pomohol vo štvrtkovom zápase k víťazstvu 5:3 jedným gólom a dvoma asistenciami.

Otvor článok

Atletico Madrid do pohárovej odvety s Bilbaom s tesným náskokom

24.1 2014 07:18

MADRID - Futbalisti Atletica Madrid vyhrali v prvom štvrťfinálovom dueli španielskeho Kráľovského pohára doma nad Athletic Bilbao 1:0.

Otvor článok

Sýrsky režim a opozícia budú prvýkrát priamo rokovať

24.1 2014 07:27

ŽENEVA - Vo švajčiarskej Ženeve by si mali v piatok prvýkrát od vypuknutia vojny v Sýrii sadnúť za jeden rokovací stôl obe strany konfliktu.