Archív článkov za Január 2014, strana 90

Otvor článok

Pred vjazdom do Sitiny horelo auto

29.1 2014 15:00

BRATISLAVA - Na diaľnici D2 pred vjazdom do tunela Sitina v Bratislave dnes popoludní horelo auto.

Otvor článok

Moyes chválil debutanta Matu, van Persieho gólový návrat

29.1 2014 15:06

MANCHESTER - Španielsky futbalový reprezentant Juan Mata má za sebou úspešný debut v tíme úradujúceho anglického šampióna Manchester United. "Červení diabli" zvíťazili v utorňajšom zápase 23. kola Premier League nad Cardiffom City 2:0 a dôležitým triumfom sa opäť o niečo priblížili k štvrtému miestu, ktoré zaručuje miestenku v budúcej sezóne Ligy majstrov.

Otvor článok

Celeste Buckingham a Sisa Sklovska budú porotkyňami v X Factore

29.1 2014 15:15

BRATISLAVA - V porote pripravovanej česko-slovenskej verzie speváckej šou X Factor zasadnú aj Sisa Lelkes Sklovska a Celeste Buckingham.

Otvor článok

WTA Paríž: Hantuchová nestačila v osemfinále na Šarapovovú

29.1 2014 15:21

PARÍŽ - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v stredajšom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na 22. ročníku turnaja WTA Open Gaz de France Suez v Paríži (Premier, dotácia 710 000 USD, tvrdý povrch Greenset v hale) s jednotkou tohto podujatia Mariou Šarapovovou z Ruska za 71 minút hladko 0:6, 1:6.

Otvor článok

Prokuratúra: Analýza prípadu útokov v Nitre jej nestačí, chce vidieť spis

29.1 2014 15:23

BRATISLAVA - Generálnej prokuratúre nestačí analýza, ktorú jej o kauze útokov údajných neonacistov na študentský bar v Nitre predložil nitriansky prokurátor.

Otvor článok

Okresný prokurátor vo Veľkom Krtíši sa po incidentoch vzdal svojej funkcie

29.1 2014 15:27

VEĽKÝ KRTÍŠ - Okresný prokurátor vo V. Krtíši Gabriel Geško sa vzdal svojej funkcie. Odchod z postu súvisí s nedávnou udalosťou, ktorá sa stala v obci Seľany, pri ktorej ho postrelil do členka jeho kamarát, 65-ročný veľkokrtíšsky podnikateľ Alojz Z. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Otvor článok

KHL: V hre už len dve miestenky do play-off

29.1 2014 15:34

MOSKVA - Po úvodných stredajších dueloch Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sú v hre už len dve miestenky v play-off tejto súťaže. Už štrnástym postupujúcim sa stal Sibir Novosibirsk, ktorému istotu zabezpečil Traktor Čeľabinsk víťazstvom vo Vladivostoku 4:3 po samostatných nájazdoch.

Otvor článok

Fed Cup: Kvitová líderkou Češiek, návrat Zakopalovej po 8 rokoch

29.1 2014 15:44

PRAHA - Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková a Klára Zakopalová tvoria oficiálnu predbežnú nomináciu Česka na zápas so Španielskom na antuke vonku v Seville 8. - 9. februára vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny Pohára federácie tenisových reprezentačných družstiev žien. Posledná menovaná naposledy hrala vo Fed Cupe pred ôsmimi rokmi.

Otvor článok

Lille získalo pravého obrancu Corchiu zo Sochaux

29.1 2014 15:55

LILLE - Francúzsky futbalový klub OSC Lille získal Sébastiena Corchiu z konkurenčného FC Sochaux. Bývalý mládežnícky reprezentant "galského kohúta" podpísal s trojnásobným francúzskym šampiónom zmluvu na štyri a pol roka. Klub informoval o transfere na svojej oficiálnej internetovej stránke, ale nezverejnil finančné detaily.

Otvor článok

Benficu opäť opúšťa Matič, bývalý Košičan Uroš do NAC Breda

29.1 2014 16:09

LISABON - Srbský futbalový stredopoliar Uroš Matič bude pokračovať v kariére v holandskom prvoligovom klube NAC Breda.

Otvor článok

Kmeňové bunky dokážu vzniknúť aj z krviniek

29.1 2014 16:13

LONDÝN - Kmeňové bunky dokážu vzniknúť aj stimulovaním krviniek kyselinou s nízkou hodnotou pH. Tvrdia to japonskí vedci vo svojej najnovšej štúdii zverejnenej v časopise Nature.

Otvor článok

V JAR vznikne televízna stanica mapujúca Pistoriusov prípad

29.1 2014 16:19

KAPSKÉ MESTO - Jeden z popredných poskytovateľov televíznych staníc v Juhoafrickej republike zriadi 24-hodinový kanál venovaný prípadu Oscara Pistoriusa, paralympijského šprintéra, ktorého obvinili z úkladnej vraždy a neoprávneného držania strelnej zbrane. MultiChoice spustí vysielanie dočasného programu 2. marca, deň pred súdnym procesom s Pistoriusom v Pretórii.

Otvor článok

Politológ: Rezignovať by mohol ešte Čarnogurský

29.1 2014 16:22

BRATISLAVA - Petra Osuského, ktorý oznámil rezignáciu v prezidentských voľbách, by mohol nasledovať ešte Ján Čarnogurský. Pre TASR to uviedol politológ Martin Klus.

Otvor článok

Pre šéfa SFZ Kováčika bol Weissov prestup šokom

29.1 2014 16:27

BRATISLAVA - Pre prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jána Kováčika bol prestup slovenského reprezentanta Vladimíra Weissa ml. z Grécka do Kataru šokom. Prvý muž slovenského futbalu to uviedol v prvom online rozhovore na internetovej stránke SFZ.

Otvor článok

KDH: SaS podporuje trieštenie pravice v parlamente

29.1 2014 16:36

BRATISLAVA – SaS podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana podporuje trieštenie pravice v NR SR. Reagoval tak na podporu SaS prezidentskej kandidatúre Radoslava Procházku.

Otvor článok

Betis získal bývalého brankára Realu Madrid Antonia Adána

29.1 2014 16:38

SEVILLA - Španielsky futbalový klub Betis Sevilla podpísal zmluvu s bývalým brankárom Realu Madrid Antoniom Adánom. Bývalý mládežnícky reprezentant Španielska sa vrátil do vlasti z talianskeho tímu Cagliari Calcio.

Otvor článok

Sassuolo má zachrániť v Serie A Malesani

29.1 2014 16:48

SASSUOLO - Taliansky futbalový klub US Sassuolo Calcio angažoval na post hlavného trénera Alberta Malesaniho. Ten vo funkcii nahradil odvolaného Eusebia Di Francesca.

Otvor článok

Soči je najbezpečnejším miestom na planéte

29.1 2014 17:01

MOSKVA — Hlavný organizátor zimných olympijských hier v Soči uviedol, že ruské mesto je "najbezpečnejším miestom na planéte" a prisľúbil, že prísne bezpečnostné opatrenia nenarušia atmosféru podujatia.

Otvor článok

Kováčik: Milinkovič si nemôže obliecť reprezentačný dres SR

29.1 2014 17:10

BRATISLAVA - Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik sa v stredu v prvom online rozhovore na internetovej stránke SFZ nevyhol ani otázke, či sa funkcionári slovenského futbalu (ne)budú usilovať obliecť do národného dresu kreatívneho stredopoliara ŠK Slovan Bratislava a rodáka zo Srbska Marka Milinkoviča.

Otvor článok

Davis Cup: Federer napokon nastúpi za Švajčiarsko proti Srbsku

29.1 2014 17:18

LONDÝN - Niekdajší líder renkingu ATP Roger Federer napokon bude hrať za Švajčiarsko proti Srbsku 31. januára - 2. februára v Novom Sade v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny Davisovho pohára 2014 tenisových reprezentačných družstiev mužov. Informáciu o nečakanej posile kádra hostí prinieslo twitterové konto majstrovstiev sveta pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF).

Otvor článok

Fico: Je správne, že polícia dlhšie zbierala dôkazy o bitke v Nitre

29.1 2014 17:28

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico považuje za správne, že v prípade prvého útoku údajných neonacistov na ľudí zo študentského baru v Nitre sa dlhšie zbierali dôkazy, teda posudky, aby bolo možné vzniesť obvinenia z pokusu o ťažké ublíženia na zdraví.

Otvor článok

Šokujúce VIDEO: Muža zabilo rozbúrené more na severe Španielska!

29.1 2014 17:30

ONDORRA – Obrovská vlna zmietla muža do ľadovej vody počas búrok, ktoré zasiahli sever Španielska.

Otvor článok

Trio suspendované pre doping: Rusi popierajú, že ide o olympionikov

29.1 2014 17:42

MOSKVA - Ruská biatlonová federácia zareagovala na správu Medzinárodnej biatlonovej únie (IBU) o pozitívnom dopingovom náleze u troch nemenovaných športovcov zvolaním mimoriadneho mítingu. Vedenie IBU v utorok oznámilo, že dvaja biatlonisti z Ruska a jeden Litovčan neprešli dopingovými testami. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvor článok

Výletná loď, na ktorej ochoreli stovky pasažierov, zakotví v New Jersey

29.1 2014 17:49

BAYONNE - Výletná loď so stovkami chorých pasažierov a členov posádky na palube dorazí dnes do prístavu v New Jersey, odkiaľ minulý týždeň vyplávala. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Otvor článok

Čarnogurský ani Mezenská sa neplánujú vzdať prezidentskej kandidatúry

29.1 2014 18:04

BRATISLAVA – Kandidáti na prezidenta Ján Čarnogurský a Helena Mezenská nebudú nasledovať Petra Osuského a nevzdajú sa kandidatúry v prospech niektorého z uchádzačov o post hlavy štátu. V prieskumoch verejnej mienky dosahujú obaja kandidáti relatívne nízke čísla.

Otvor článok

F1: V druhý deň testov v Jereze najrýchlejší Button

29.1 2014 18:10

JEREZ - Druhý testovací deň tímov formuly 1 pred začiatkom novej sezóny patril McLarenu. Jenson Button dosiahol v kokpite monopostu MP4-29 na okruhu v španielskom Jereze najlepší čas 1:24,165 min a celkovo absolvoval 43 kôl. Auto britskej stajne sa v stredu objavilo na trati vôbec po prvý raz.

Otvor článok

Prezident PSG odmietol špekulácie: Nikdy nekúpime Messiho

29.1 2014 18:23

PARÍŽ - Prezident francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain Nasser al-Khelaifi poprel interes angažovať argentínsku hviezdu FC Barcelona Lionela Messiho. Počas uplynulých dní sa vo francúzskych médiách objavili špekulácie o záujme PSG o 26-ročného štvornásobného najlepšieho futbalistu sveta.

Otvor článok

Putin: Rusko ešte počká s ďalšími pôžičkami Ukrajine

29.1 2014 18:34

MOSKVA - Rusko počká s uvoľnením ďalších miliárd dolárov zo sľúbenej pôžičky pre Ukrajinu dovtedy, kým tam nevznikne nová vláda. Vyhlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Otvor článok

Únia autodopravcov vstúpila pre mýto do štrajkovej pohotovosti

29.1 2014 18:41

BRATISLAVA – Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) vstúpila do štrajkovej pohotovosti. Dôvodom sú podľa Milana Laurinca z UNAS predovšetkým januárové zmeny v mýtnom systéme, ale aj celkové nepriaznivé podmienky pre firmy pôsobiace v oblasti dopravy. Aj keď UNAS tvrdí, že chce najmä rokovať, nevylučuje samotný štrajk.

Otvor článok

Na OH v Rio de Janeiro možno aj streetball

29.1 2014 18:48

ŽENEVA - Generálny sekretár Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA) Patrick Baumann uviedol, že diváci na OH 2016 v brazílskom Rio de Janeiro sa možno dočkajú novinky. Malo by ísť o streetbalový model hry troch proti trom.

Otvor článok

Frešo: Zavretie úst ombudsmanke je agresívne gesto Smeru

29.1 2014 18:58

BRATISLAVA - Zavretie úst ombudsmanke, keď jej vláda Smeru-SD neumožnila vystúpiť na zasadnutí kabinetu, považuje predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo za agresívne gesto Smeru-SD. Vláda sa tak podľa Freša obrátila chrbtom všetkým ľuďom, ktorí sa obracajú na úrad verejného ochrancu práv so svojimi problémami. Premiér Robert Fico podľa poslanca ukázal, ako bude fungovať ako prezident.

Otvor článok

Džihádisti z al-Káidy bojujúci v Sýrii majú podľa Izraela základne v Turecku

29.1 2014 19:05

TEL AVIV - Niektorí militanti al-Káidy, zapájajúci sa do bojov v Sýrii, majú základne v susednom Turecku a z tejto členskej krajiny NATO sa môžu ľahko dostať do Európy, uviedol dnes šéf izraelskej vojenskej tajnej služby Aviv Kochavi.

Otvor článok

Sýrska extrémistická skupina plánuje útoky v USA

30.1 2014 06:25

WASHINGTON - Sýrska militantná skupina Front al-Nusrá, ktorá je napojená na al-Kájdu, plánuje uskutočniť teroristické útoky v Spojených štátoch.

Otvor článok

Kancelária NR SR plánuje rekonštruovať Bratislavský hrad

30.1 2014 06:29

BRATISLAVA - Takmer 30 miliónov eur plánuje kancelária NR SR investovať do ďalšej rekonštrukcie Bratislavského hradu.

Otvor článok

Holandsko našlo ďalšie konské mäso v hovädzích výrobkoch!

30.1 2014 06:34

AMSTERDAM - Holandský potravinový úrad v stredu oznámil, že "preventívne" zastavil všetky zásielky z holandského bitúnku po tom, čo vyšetrovatelia našli konské mäso v štyroch zásielkach, ktoré boli označené ako hovädzie výrobky.

Otvor článok

Jurinová chce pre extrémistov a násilníkov nový trestný čin

30.1 2014 06:53

BRATISLAVA - Podpredsedníčka Národnej rady SR Erika Jurinová (OĽaNO) chce pre extrémistov a násilníkov nový trestný čin.