Archív článkov za Január 2014, strana 93

Otvor článok

Detektorom kovov hľadal muníciu, našiel ju, obvinili ho!

30.1 2014 12:41

BREZNO - Brezniansky vyšetrovateľ obvinil z prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a tiež z prečinu poškodzovania a znehodnocovania archeologického dedičstva 24-ročného muža z Brezna.

Otvor článok

Kristen Stewart si zahrá v snímke Still Alice

30.1 2014 12:43

LOS ANGELES - Americká herečka Kristen Stewart si zahrá v pripravovanej snímke s názvom Still Alice. Podľa portálu The Wrap sa dráma režisérov Richarda Glatzera a Washa Westmorelanda bude sústrediť na profesorku neurológie, ktorá u seba objaví počiatočnú fázu Alzheimerovej choroby.

Otvor článok

Fico: Plánujeme oddeliť funkciu predsedu NS SR a súdnej rady

30.1 2014 12:47

BRATISLAVA – Oddelenie dvoch funkcií, ktoré dnes zastáva Štefan Harabin, teda post predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR aj Súdnej rady SR, ako aj povinné bezpečnostné previerky pre všetkých sudcov – týmito a ďalšími návrhmi chce premiér Robert Fico s rezortom spravodlivosti zvýšiť dôveryhodnosť súdnictva.

Otvor článok

Trnavčania neangažujú Čaušiča, skúšajú Križka

30.1 2014 12:51

TRNAVA - Corgoňligový futbalový klub Spartak Trnava neangažuje Chorváta Andreja Čaušiča. "Andeli" sa rozhodli po trojtýždňovej skúške nenadviazať spoluprácu s 23-ročným stopérom. Trnavčania hľadajú do defenzívy nejakého iného hráča.

Otvor článok

Sneh a ľad uväznili na amerických cestách tisíce motoristov

30.1 2014 12:54

WASHINGTON - Zriedkavé sneženie a poľadovica v Alabame a Georgii na juhu Spojených štátov spôsobili chaos v doprave, pričom len v okolí Atlanty uviazli na cestách v noci zo stredy na štvrtok tisíce motoristov.

Otvor článok

Nemecko chce znížiť vek odchodu do dôchodku

30.1 2014 12:56

BERLÍN - Nemecký vládny kabinet v stredu schválil zmeny dôchodkového systému, ktoré prinesú krajine do roku 2030 dodatočné náklady v sume zhruba 160 mld. eur.

Otvor článok

Rezort diplomacie prevzal v Česku Zaorálek, nabádal na spolupatričnosť s EÚ

30.1 2014 12:59

PRAHA - Úrad českého ministra zahraničných vecí dnes oficiálne prevzal nominant sociálnych demokratov Lubomír Zaorálek. Vo svojom úvodnom prejave nabádal na spolupatričnosť s Európskou úniou a na aktívne zapojenie sa ČR do európskych záležitostí, uviedol server iDNES.cz.

Otvor článok

Pre chyby rozhodcov budú opakovať zápas tureckej ligy

30.1 2014 13:00

ISTANBUL - Turecká futbalová federácia s definitívnou platnosťou anulovala výsledok decembrového ligového stretnutia medzi Kasimpasou a Besiktasom Istanbul (2:1) a rozhodla, že súboj odohrajú ešte raz 11. februára. Dôvodom sú chyby rozhodcov. Funkcionári o definitíve pre opakovanie rokovali takmer dva týždne.

Otvor článok

Dnes na večeru pripravíme kuracie znojemské plátky

30.1 2014 13:00

Suroviny pre 4 osoby: 4 kuracie rezne, soľ, mleté čierne korenie, 1 bujón, 2 párky, 3 sterilizované uhorky, 2 vajíčka uvarené natvrdo, hladká múka, olej, horčica, 1 cibuľa

Otvor článok

Kucka po zranení napreduje, na budúci týždeň začne behať

30.1 2014 13:08

JANOV - Slovenský futbalový reprezentant Juraj Kucka napreduje v zotavovaní po zranení ľavého kolena. Defenzívny záložník talianskeho klubu FC Janov podstúpil 11. decembra operáciu predného skríženého väzu v ľavom kolene, ktorý si roztrhol v zápase na trávniku Cagliari.

Otvor článok

Fico sa zastal Pašku: Po parlamente nemôže chodiť hocikto

30.1 2014 13:09

BRATISLAVA - O nových pravidlách práce novinárov v parlamente rozhodol predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD) a premiér Robert Fico toto jeho suverénne rozhodnutie rešpektuje.

Otvor článok

VIDEO Zvrátený svet: Kórejka zarába viac ako 6500 mesačne, ľudia sledujú ako je!

30.1 2014 13:10

SEOUL – Ľudia majú rôzne druhy úchyliek, ktoré dokážu ukojiť na internete. Park Seo-yeon z Južnej Kórey si zarába tým, že ľudia nechcú jedávať sami.

Otvor článok

Prvé kroky nového českého ministra financií Babiša viedli na Slovensko

30.1 2014 13:11

BRATISLAVA – Prvá pracovná cesta českého ministra financií Andreja Babiša viedla na Slovensko. Dnes sa totiž stretol so svojím slovenským kolegom, podpredsedom vlády a ministrom financií, Petrom Kažimírom (Smer-SD).

Otvor článok

Hamšík sa teší na pohárové semifinále proti AS Rím

30.1 2014 13:16

NEAPOL - Slovenský futbalista Marek Hamšík sa v drese SSC Neapol predstaví v semifinále Talianskeho pohára. "Partenopei" zvíťazili v stredajšom zápase štvrťfinále Coppa Italia nad Laziom Rím najtesnejším rozdielom 1:0.

Otvor článok

WTA Paríž: Kvitová sa odhlásila, náhradníčkou Záhlavovová-Strýcová

30.1 2014 13:27

PARÍŽ - Česká tenistka Petra Kvitová sa pre problémy s dýchacími cestami odhlásila z dvojhry na tohtotýždňovom turnaji WTA na tvrdom povrchu v hale Stade Pierre de Coubertin v Paríži. Informovala o tom Tenisová asociácia žien.

Otvor článok

F1: Problémy so spoľahlivosťou má Ferrari aj Red Bull

30.1 2014 13:38

JEREZ - Monoposty tímov Ferrari a Red Bullu nezvládli tretí deň testovania pred novou sezónou formuly 1 v španielskom Jereze.

Otvor článok

Šéf bezpečnosti v Soči: Neexistuje žiadna bezprostredná hrozba

30.1 2014 13:55

SOČI - Každý je v bezpečí a neexistuje žiadna bezprostredná hrozba terorizmu, vyhlásil vo štvrtok šéf bezpečnosti na ZOH v Soči Alexej Lavričev.

Otvor článok

Vedci objavili tajomstvo lietajúcich hadov

30.1 2014 14:10

NEW YORK - Americkí vedci z Virginia Polytechnic Institute and State University objavili tajomstvo lietajúcich hadov z rodu Chrysopelea. V štúdii, ktorá vyšla v časopise Journal of Experimental Biology, odborníci tvrdia, že tieto nezvyčajné plazy žijúce v juhovýchodnej Ázii pri lete vzduchom radikálne menia tvar tela.

Otvor článok

Most ponad diaľnicu v Riu strhol nákladiak, 4 mŕtvi

30.1 2014 14:13

RIO DE JANEIRO - Najmenej štyri ľudia zahynuli po zrútení mosta pre chodcov vedúceho ponad rušnú diaľnicu v brazílskej metropole Rio de Janeiro.

Otvor článok

Guardado odchádza z Valencie na hosťovanie do Leverkusenu

30.1 2014 14:16

LEVERKUSEN - Mexický futbalový reprezentant Andres Guardado odchádza z FC Valencia na hosťovanie do konca sezóny do nemeckého klubu Bayer Leverkusen.

Otvor článok

Fico: Zoznam s ľuďmi z kauzy emisií môže byť len nejaký bluf

30.1 2014 14:19

BRATISLAVA – Zoznam ľudí, ktorí si zisk z predaja emisií rozdelili, môže byť podľa premiéra Roberta Fica len nejaký bluf, vyhlásil to dnes na tlačovej besede.

Otvor článok

Kiska: Fico zneužil pôdu ministerstva spravodlivosti na volebnú kampaň

30.1 2014 14:22

BRATISLAVA - Zmeny v justícii, ktoré dnes oznámil premiér a prezidentský kandidát Robert Fico, sú podľa ďalšieho kandidáta na hlavu štátu Andreja Kisku len zastieracím manévrom jeho šesťročnej zodpovednosti za stav súdnictva a jeho politického spojenectva so Štefanom Harabinom. Vyhlásil to dnes Kiska.

Otvor článok

Biatlonista Hasilla skolaboval, nie je to nič vážne

30.1 2014 14:29

BRATISLAVA - Slávnostný akt sľubu slovenských olympionikov do rúk prezidenta republiky Ivana Gašparoviča v Rytierskej sále Bratislavského hradu prerušil na pár minút kolaps biatlonistu Tomáša Hasillu.

Otvor článok

Bajčičák zahalený vo vlajke cítil počas sľubu miernu trému

30.1 2014 14:42

BRATISLAVA - Pred svojou piatou účasťou na zimných olympijských hrách dostal bežec na lyžiach Martin Bajčičák príležitosť spolu s biatlonistkou Anastasiou Kuzminovou pred odletom do Soči zložiť sľub do rúk prezidenta SR Ivana Gašparoviča.

Otvor článok

VIDEO 'Bulo' sa vyhráža ľuďom na ulici: Dostane ranu od auta a zatknú ho policajti!

30.1 2014 14:51

NEW YORK – Karma vie byť sviňa. Tento už pravdepodobne veľa vypil a takisto hral príliš dlho hru GTA (Grand Theft Auto). Za svoje hulvátske správanie zaplatil.

Otvor článok

Jágr si z teroristických hrozieb nerobí ťažkú hlavu, verí Putinovi

30.1 2014 14:53

PRAHA - Český hokejista Jaromír Jágr nemá obavy z hrozby pred teroristickými útokmi počas XXII. zimných hier v Soči. Skúsený útočník verí okrem osudu v otázke bezpečnosti aj prezidentovi Ruska Vladimirovi Putinovi.

Otvor článok

Hrušovský: Dobré ráno, pán premiér, odkazuje pri justícii Ficovi

30.1 2014 14:59

BRATISLAVA - Dobré ráno, pán premiér, odkázal dnes poslanec NR SR za KDH a prezidentský kandidát Pavol Hrušovský na margo problémov v slovenskej justícii premiérovi a prezidentskému kandidátovi Robertovi Ficovi.

Otvor článok

Valencia podpísala šesťmesačný kontrakt s Keitom

30.1 2014 15:01

VALENCIA - Skúsený stredopoliar Seydou Keita sa stal novou posilou CF Valencia. S reprezentantom Mali podpísal španielsky futbalový klub šesťmesačný kontrakt.

Otvor článok

Dobrá správa: Schumachera prebúdzajú z umelého spánku, zažmurkal!

30.1 2014 15:01

GRENOBLE - Rekordéra v počte majstrovských titulov v F1 Michaela Schumachera začnú postupne prebúdzať z umelého spánku. Potvrdila to vo štvrtok jeho manažérka Sabine Kehmová s tým, že tento proces môže trvať veľmi dlho.

Otvor článok

Politológovia: Vývoj incidentu v Nitre nepomôže Ficovi ani Kaliňákovi

30.1 2014 15:02

BRATISLAVA - Vývoj incidentu v Nitre nepomôže premiérovi Robertovi Ficovi ani ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi. Zhodujú sa na tom odborníci na slovenskú politiku. Prokurátor totiž obvinených z októbrového útoku nevzal do väzby. Minister Kaliňák v stredu tvrdil, že polícia chce podozrivých obviniť zo skutkov, za ktoré im budú hroziť vyššie tresty.

Otvor článok

Ribéryho a Benzemu oslobodili v kauze sexu s neplnoletou prostitútkou

30.1 2014 15:06

PARÍŽ - Francúzskych futbalistov Francka Ribéryho a Karima Benzemu súd v Paríži zbavil obvinení v kauze pohlavného styku s neplnoletou prostitútkou. Podľa verdiktu neexistuje dostatok dôkazov, že hráči poznali skutočný vek vtedy 17-ročnej Zahie Deharovej. Ich oslobodenie spod obvinení žiadal aj prokurátor. Ribéry z mníchovského Bayernu ani Benzema z Realu Madrid sa na pojednávaní nezúčastnili, informovala agentúra DPA.

Otvor článok

Český minister financií Babiš prišiel na súd s ÚPN

30.1 2014 15:14

BRATISLAVA – Minister financií Českej republiky Andrej Babiš prišiel dnes na Okresný súd Bratislava I, kde žaluje Ústav pamäti národa za evidenciu spisu s krycím menom Bureš, podľa ktorého bol agentom komunistickej ŠtB.

Otvor článok

Taarabt z Fulhamu blízko k zmluve s AC Miláno

30.1 2014 15:16

MILÁNO - Marocký futbalový reprezentant Adel Taarabt z anglického klubu FC Fulham je údajne blízko k podpísaniu kontraktu s talianskym AC Miláno.

Otvor článok

V bratislavskej záhradkárskej oblasti našli 47-ročného mŕtveho muža

30.1 2014 15:20

BRATISLAVA - Blízko bratislavskej záhradkárskej oblasti Žabí majer dnes našli mŕtvolu. Ako agentúru SITA ďalej informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, išlo o 47-ročného muža.

Otvor článok

Dôchodky bývalým policajtom a vojakom majú stáť 40 miliónov

30.1 2014 15:23

BRATISLAVA - Vyplácanie starobných dôchodkov bývalým policajtom a vojakom si má z rozpočtu Sociálnej poisťovne vyžiadať 40 mil. eur. Počas rokovania parlamentného výboru pre sociálne veci to uviedol minister práce a sociálnych vecí Ján Richter.

Otvor článok

Inter Miláno podpísal 5-ročnú zmluvu s obrancom D'Ambrosiom

30.1 2014 15:24

RÍM - Taliansky futbalový klub Inter Miláno podpísal 5-ročnú zmluvu s obrancom Danilom D'Ambrosiom, ktorý doteraz hrával za AC Turín. Informovala agentúra DPA.