Archív článkov za Október 2023, strana 8

Otvor článok

Nová cyklotrasa pod Univerzitným mostom v Nitre je dokončená

9.10 2023 10:45

KOŠICE - V meste Nitra boli nedávno dokončené stavebné práce na vybudovaní nového úseku cyklotrasy, ktorá vedie pod Univerzitným mostom na Triede Andreja Hlinku. Trasa s dĺžkou 155 m, realizovaná na Nábreží mládeže, prepája niekoľkokilometrové cyklistické trasy na brehu rieky Nitra. Jej dokončením sa tak pre obyvateľov, a najmä cyklistov, zabezpečí bezpečná a tiež komfortná preprava pri prejazde mestom. Dielo v hodnote viac ako 685-tisíc eur bez DPH zrealizovala pre Mesto Nitra spoločnosť EUROVIA SK.

Otvor článok

Boje Izraelčanov s Hamasom pokračujú na minimálne siedmich miestach

9.10 2023 11:00

JERUZALEM - Boje medzi izraelskými silami a palestínskymi militantmi z hnutia Hamas v pondelok ráno pokračovali na siedmich až ôsmich miestach v okolí pásma Gazy. Izraelská armáda zároveň počas noci podnikla viac než 500 náletov a delostreleckých útokov na ciele Hamasu a Palestínskeho islamského džihádu.

Otvor článok

Arsenal zdolal Manchester City po 8 rokoch, tréner Arteta: "Ukázali sme zrelosť"

9.10 2023 11:15

LONDÝN - Futbalový tréner Mikel Arteta verí, že nedeľňajšie víťazstvo jeho Arsenalu nad Manchestrom City 1:0 môže byť dôležitý krok v snahe získať majstrovský titul v Premier League. Jeho tím zvládol taktický duel, ktorý priniesol minimum gólových príležitostí a vďaka gólu Gabriela Martinelliho zdolal tohto súpera v lige prvýkrát od decembra 2015.

Otvor článok

Tomáš Klus a Sima Magušinová predstavili pieseň pre rozprávku Tonko, Slávka a kúzelné svetlo

9.10 2023 11:30

BRATISLAVA - Český hudobník Tomáš Klus spojil sily so slovenskou kolegyňou Simou Magušinovou, aby svetu predstavili spoločnú pieseň Vesmír má. V čerstvo zverejnenom videoklipe sa objavujú zábery z animovaného filmu Tonko, Slávka a kúzelné svetlo, ktorý príde do kín 9. novembra.

Otvor článok

Slovenská plavkyňa Trníková prekonala v Berlíne osobák, zaistila si MS aj ME

9.10 2023 11:45

BERLÍN - Slovenská plavkyňa Nikoleta Trníková skončila siedma na 200 metrov prsia vo finále Svetového pohára v Berlíne. Dvadsaťjedenročná reprezentantka zaplávala v tejto disciplíne osobný rekord 2:28,04 min už v prvom kole a následne ho vylepšila vo finále na 2:27,98. Zároveň potvrdila limit pre februárové MS v Dauhe a ako prvá Slovenka si zabezpečila májové ME.

Otvor článok

RTVS v treťom ročníku charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku vyzbieralo rekordnú sumu takmer 45.000 €

9.10 2023 12:00

BRATISLAVA - Rádio Slovensko v spolupráci s organizáciou ludialudom.sk spojili sily v projekte Rádio Slovensko Slovensku, na pomoc tým, ktorí to najviac potrebujú. Redaktorka a moderátorka Rádia Slovensko Marianna Kovácsová prešla od 7. do 25. augusta na bicykli naprieč Slovenskom a počas svojej cesty priblížila poslucháčom osudy ľudí, ktorí sú odkázaní na pomoc iných. Tento rok sa do 30. septembra podarilo vyzbierať rekordných 44 708,64 eur, čo dokazuje neochvejnú podporu a solidaritu poslucháčov.

Otvor článok

Rokovania o zostavení budúcej vlády pokračovali v pondelok ráno

9.10 2023 12:30

BRATISLAVA - Lídri Smeru, Hlasu a SNS Robert Fico, Peter Pellegrini a Andrej Danko sa v pondelok ráno zišli na prvom spoločnom rokovaní. Dohodu o budúcej vláde zatiaľ neoznámili.

Otvor článok

Na Slovensko prišiel PRVÝ SNEH. Pozrite si sneženie, ktoré teraz prichádza

9.10 2023 12:45

Počas včerajšieho dňa cez naše územie postupoval studený front, ktorý priniesol ochladenie. V týchto chvíľach príliv chladného vzduchu vrcholí a vplyvom ochladenia klesá aj hranica sneženia, ktorá sa dostala do obývaných obcí a miest. Sneženie hlásia z viacerých kútov severného Slovenska.

Otvor článok

Dôležitosť každodenných drobných krokov vo vašom živote

9.10 2023 13:00

Aj vy ste sa ocitli v pasci frustrácie, šedi života, kedy sa vám zdá, že nič nemá význam, všetko je márne, všetci ostatní sú oveľa ďalej, sú na tom lepšie, ich životy majú oveľa väčšiu cenu, sú radostnejšie, plnšie...?

Otvor článok

Ukrajinský prezident Zelenskyj vyzval medzinárodnú komunitu na zjednotenie proti terorizmu. Situáciu na Ukrajine spojil s útokom na Izrael

9.10 2023 13:30

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na zasadnutí Parlamentného zhromaždenia Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) vyzval, aby sa medzinárodná vláda zákona zjednotila a vysporiadala sa s terorizmom.

Otvor článok

Blahodarné čaje – viete, ktorý je na čo dobrý?

9.10 2023 14:00

Doba čajíčkovania je oficálne tu - nastupujú chladné rána aj večery, slnko je čoraz zubatejšie a namiesto poobedňajšieho pikniku v prírode nás to ťahá do čajovne či pod deku, s knižkou a pariacim sa hrnčekom dobrého čaju.

Otvor článok

Útulok sv. Lujzy de Marillac v Bratislave, ktorý pomáha chorým ľuďom bez domova, funguje už 15 rokov

9.10 2023 14:30

BRATISLAVA - Útulok a zariadenie opatrovateľskej služby (ZOS) sv. Lujzy de Marillac v Bratislave, ktoré pomáha v hlavnom meste ľuďom bez domova, funguje už 15 rokov. Poskytuje 24-hodinovú starostlivosť ľuďom, ktorí prišli o domov a sú zároveň ťažko chorí, v rekonvalescencii alebo majú telesné znevýhodnenie. Pri príležitosti medzinárodného dňa ľudí bez domova či Svetového dňa hospicovej a paliatívnej starostlivosti pozýva v utorok (10. 10.) na deň otvorených dverí.

Otvor článok

Slovensko v stredu vyšle vládny špeciál pre Slovákov v Izraeli

9.10 2023 15:00

BRATISLAVA - Slovensko v stredu (11. 10.) vyšle vládny letecký špeciál na repatriáciu Slovákov z izraelského Tel Avivu. Dohodli sa na tom ministerstvo vnútra a rezort diplomacie, informovala agentúra TASR prostredníctvom komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Otvor článok

Vodič Dušan D. z tragédie v centre Bratislavy dostal 15 rokov väzenia

9.10 2023 15:30

BRATISLAVA - Vodič Dušan Děděček z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova dostal 15-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. V pondelok o tom rozhodol bratislavský krajský súd. Vymeral mu aj sedemročný zákaz šoférovania a uložil povinnosť zaplatiť škody poškodeným. Rozhodnutie je právoplatné.

Otvor článok

Množstvo zmesového odpadu v Bratislave každoročne klesá, viac sa triedi

9.10 2023 16:00

BRATISLAVA - Množstvo zmesového odpadu v rámci Bratislavy každoročne klesá. Naopak, množstvo vytriedeného odpadu rastie. Vyplýva to z dokumentu hlavného mesta, o ktorom uplynulý týždeň rokovalo mestské zastupiteľstvo.

Otvor článok

Najočakávanejší koncert roka je konečne tu! Till Lindemann vystúpi 24. novembra v NTC Aréne v Bratislave!

9.10 2023 16:30

Spevák skupiny Rammstein Till Lindemann pripravil na jeseň pre fanúšikov niekoľko prekvapení - zverejnil nové klipy a chystá ďalší sólový album. Ten predstaví 24. novembra 2023 na Slovensku na strhujúcej show plnej pyrotechnických efektov. Jeho mládeži do 18 rokov neprístupný koncert sa presúva z Incheba Expo Arény do NTC Arény. Till pricestuje spolu so štyrmi kamiónmi a dvoma obytnými autobusmi. Na prvom sólovom vystúpení Tilla Lindemanna na Slovensku sa môžete tešiť na dve predkapely!

Otvor článok

Letisko v Hamburgu po hrozbe voči lietadlu z Iránu obnovilo prevádzku

9.10 2023 17:00

HAMBURG - Letisko v nemeckom Hamburgu obnovilo v pondelok po asi hodine a pol svoju prevádzku. Predtým pozastavilo všetky lety v dôsledku hrozby útoku na lietadlo prichádzajúce z iránskeho hlavného mesta Teherán.

Otvor článok

Po 49 rokoch otvorili kupolu na Vyhliadkovej veži na Dukle

9.10 2023 17:30

BRATISLAVA - Po takmer ročnej druhej etape rekonštrukcie a modernizácie bol v tomto roku sprístupnený pre verejnosť objekt v správe Vojenského historického ústavu - Vyhliadková veža na Dukle. "Dolnú kupolu Vyhliadkovej veže na Dukle sme sprístupnili po 49 rokoch," povedal pre Teraz.sk riaditeľ Vojenského historického ústavu Miloslav Čaplovič.

Otvor článok

Spoločnosť LEGO Group oživuje nespútanú tvorivú silu detských snov vo svojom novom produktovom rade LEGO® DREAMZzz™

9.10 2023 18:00

BRATISLAVA - Spoločnosť LEGO Group predstavuje úplne nový rad LEGO® DREAMZzz™, ktorý oživuje kreativitu detských snov prostredníctvom nového televízneho seriálu a stavebníc. Vytvára tak neuveriteľný zábavný zážitok, v ktorom sú detská fantázia a kreativita prioritou.

Otvor článok

Prípravy na vianočné turné Roba Opatovského sú v plnom prúde. Na čo sa môžu fanúšikovia tešiť?

9.10 2023 18:30

BRATISLAVA - Od prvej adventnej nedele, 26. novembra až do 20. decembra bude spevák a hudobník Robo Opatovský na svojom tohtoročnom Šťastné a Veselé Tour 2023. Na vybraných koncertoch ho budú sprevádzať aj špeciálni hostia – Bystrík, Marián Čekovský a skupina Fragile.

Otvor článok

Oktagon 47 Vémola vs. Langer: Svety, ktoré sa nemali nikdy stretnúť

9.10 2023 18:45

Súboj šampiónov o trón poloťažkej váhy. Úradujúci kráľ poloťažkej váhy Karlos Vémola a proti nemu dočasný šampión, slovenský obor Pavol Langer. Pozrite si reportáž Netiek, ktoré boli pri tom.

Otvor článok

Vo Veľkej Fatre umiestnili 150 búdok pre netopiere či žltochvosta

9.10 2023 19:00

V národnom parku sa vyskytuje viac ako 18 druhov netopierov. Časť z nich využíva ako úkryty dutiny v stromoch alebo miesta pod kôrou.

Otvor článok

Európska únia spustila tri nové výskumné misie na obežnej dráhe Zeme

9.10 2023 19:30

BRUSEL - Európska únia v pondelok pomocou európskej nosnej rakety Vega V23 vyslala z kozmodrómu vo Francúzskej Guyane na obežnú dráhu Zeme tri orbitálne misie IOD/IOV. Ide o súčasť výskumnej a inovačnej časti programu Horizont 2020.

Otvor článok

Dnes v noci štartuje NHL: Stanleyho pohár obhajuje Vegas, pozornosť púta aj Bedard

9.10 2023 20:00

NEW YORK - Tromi zápasmi sa v noci na stredu začne 107. ročník zámorskej NHL. Na štarte sezóny bude aj jeden slovenský hokejista, Erik Černák so spoluhráčmi z Tampy Bay privíta Nashville (v utorok o 23.30 SELČ), v ďalších stretnutiach Pittsburgh hostí Chicago s tohtoročnou draftovou jednotkou Connorom Bedardom a Vegas vykročí za obhajobou titulu duelom proti Seattlu.

Otvor článok

Príďte s kožou na trh

10.10 2023 07:00

BRATISLAVA - V sobotu, 21. októbra sa uskutoční v Bratislave už siedmy ročník jedinečného edukačného podujatia na Slovensku Trh kože s podtitulom Prichádzame s kožou na trh, ktoré vzniklo z iniciatívy Slovenskej dermatovenerologickej spoločnosti a agentúry ZEAL.

Otvor článok

Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia a chrípku podľa ÚVO stúpla

10.10 2023 07:30

BRATISLAVA - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v 40. kalendárnom týždni stúpla o 10,5 percenta. Stúpla aj chorobnosť na chrípku a chrípke podobné ochorenia (CHPO), a to o 25,4 percenta.

Otvor článok

Zázvor: Tajomstvo zdravia a vitality

10.10 2023 07:45

V mnohých kuchyniach po celom svete je zázvor dlhodobo považovaný za univerzálny liek, ktorý nielenže pridáva jedinečnú chuť do jedál, ale má aj mnoho prospešných účinkov na naše zdravie.

Otvor článok

Čo si vybrať na raňajky? Vyskúšajte tieto chuťovo zaujímavé nátierky

10.10 2023 08:00

Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Určite poznáte rána, kedy neviete čo skôr. Máme pre Vás tipy na nátierky zo zaujímavých ingrediencií, po ktorých môžete siahnuť aj keď Vás nečakane prekvapí návšteva alebo nimi oživíte i rodinnú párty. Ich príprava vám nezaberie veľa času a navyše určite potešíte mlsné jazýčky vašich hostí.

Otvor článok

Realistický rozpočet musí podľa povereného ministra financií M. Horvátha pripraviť už nová vláda

10.10 2023 08:00

BRATISLAVA - Vyrovnaný rozpočet hneď na budúci rok nie je správne riešenie pre Slovensko. Na pondelkovom rokovaní Hospodárskej a sociálnej rady (HSR) sa na tom zhodli všetci sociálni partneri. Ministerstvo financií takýto návrh musí zo zákona predložiť, ale parlamentu bude odporúčať, aby takýto zákon neschválil, uviedol po rokovaní tripartity dočasne poverený šéf rezortu Michal Horváth. Príprava nového realistického rozpočtu, ktorý Slovensko bude potrebovať od ďalšieho roku, je podľa neho už na novej čerstvo zvolenej vláde.

Otvor článok

Podľa Bratislavskej mestskej polície je pohyb migrantov pod kontrolou

10.10 2023 08:30

BRATISLAVA - Situácia v súvislosti so zvýšeným pohybom migrantov na území hlavného mesta je v súčasnosti pod kontrolou. Ubezpečuje o tom bratislavská mestská polícia (MsP), ktorá pokračuje v priebežnom monitorovaní. Priestupky ani trestné činy, ktorých by sa migranti dopustili, zatiaľ nezaznamenala, informuje polícia na sociálnej sieti.

Otvor článok

Život s manipulátorom: Keď emócie prevýšia racionalitu

10.10 2023 08:45

Život s manipulátorom môže byť náročným a emocionálne vyčerpávajúcim zážitkom, ktorý môže mať výrazný vplyv na vaše psychické a fyzické zdravie.

Otvor článok

Zamestnancov motivuje, ak môžu ovplyvniť svoje pracovné prostredie

10.10 2023 09:00

BRATISLAVA - Ak zamestnanci môžu ovplyvniť, ako bude ich pracovný priestor vyzerať, motivuje ich to na návrat do kancelárie. Zhodli sa na tom víťazi súťaže o najinšpiratívnejšiu kanceláriu Office roka na rovnomennej konferencii. Za realitno-poradenskú spoločnosť CBRE Slovensko, ktorá súťaž i konferenciu organizuje, o tom informovala Monika Milanová.

Otvor článok

Slovensko včera zasiahlo zemetrasenie: Pukali steny, na Domaši uvoľnilo loď

10.10 2023 09:15

PREŠOV - Východ Slovenska zasiahlo v pondelok večer zemetrasenie. Potvrdil to vedúci oddelenia seizmológie Slovenskej akadémie vied (SAV) Kristián Csicsay. Otrasy bolo podľa svedkov cítiť na viacerých miestach v Prešovskom a Košickom kraji.

Otvor článok

Slovenskí futsalisti zaznamenali prvý triumf, v Leviciach zdolali Nemecko 4:3

10.10 2023 09:30

LEVICE - Slovenskí futsaloví reprezentanti sa dočkali vo svojom štvrtom zápase v elitnom kole kvalifikácie MS 2024 prvého víťazstva. V pondelok zdolali Nemecko v Leviciach 4:3 a posunuli sa v tabuľke C-skupiny na tretie miesto. Udržali si tak teoretickú šancu na postup.

Otvor článok

Aloe vera: Čarovné rastliny so zázračnými účinkami

10.10 2023 09:45

V ríši rastlín existuje jedna, ktorá sa od ostatných výrazne vymyká svojimi mnohými blahodárnymi účinkami.

Otvor článok

V Izraeli sa už našlo takmer 1500 tiel militantov z Hamasu

10.10 2023 10:00

JERUZALEM / TEL AVIV - Zhruba 1500 mŕtvych tiel militantov palestínskeho radikálneho hnutia Hamas sa našlo na území Izraela v okolí pásma Gazy, oznámila v utorok izraelská armáda.