Archív článkov za Apríl 2024, strana 3

Otvor článok

Vo veku 89 rokov zomrel herec a spevák Jean-Paul Vignon. Zahral si aj vo filme Shrek

3.4 2024 17:30

Vo veku 89 rokov zomrel francúzsky spevák a herec Jean-Paul Vignon. O jeho smrti informovala jeho rodina, ktorá uviedla, že zomrel 22. marca na rakovinu pečene v Beverly Hills.

Otvor článok

Jannik Sinner pokračuje v roku 2024 priamym víťazstvom nad Grigorom Dimitrovom vo finále Miami Open

3.4 2024 18:30

Talianska tenisová hviezda Jannik Sinner sa dostane na druhé miesto svetového rebríčka po tom, čo v priamom súboji zdolala Grigora Dimitrova a získala svoj prvý titul na Miami Open.

Otvor článok

Pri Svinici došlo 2. apríla k dopravnej nehode, ktorej bol účastníkom aj Marek Eštok

3.4 2024 20:00

V utorok večer, 2. apríla, došlo k dopravnej nehode pri obci Svinica v okrese Košice-okolie. V jednom z vozidiel, ktoré sa zrazili, bol prítomný Marek Eštok, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky.

Otvor článok

VIDEO: Koho podporí Štefan Harabin? Takúto radu dal Petrovi Pellegrinimu...

3.4 2024 22:55

Pár hodín pred volebným moratóriom sa ku obom prezidentským kandidátom vyjadril i Štefan Harabin, ktorý v 1. kole skončil na treťom mieste.

Otvor článok

VIDEO: Vládne strany podporili Pellegriniho. Čo presne povedali Robert Fico a Andrej Danko?

3.4 2024 23:22

Koaliční partneri vyjadrili v prezidentských voľbách podporu Petrovi Pellegrinimu.

Otvor článok

PREHĽAD: Forró, Matovič, Kubiš a Dubovský. Koho budú voliť v 2.kole?

3.4 2024 23:30

Netky.sk prinášajú prehľad podpory neúspešných kandidátov z 1. kola, ktorí sa umiestnili na 4. až 7. mieste v poradí.

Otvor článok

REPORTÁŽ: Herec Marko Igonda trénuje na bojové scény na strelnici Zohor. Je tu nádherný priestor! (+ROZHOVOR)

4.4 2024 06:45

Na nedávnej návštěva strelnice Zohor redakcia Netky.sk zastihla i slovenského herca Marka Igondu.

Otvor článok

Minister Juraj Blanár rokoval s britským ministrom Davidom Cameronom. Čo bolo predmetom rokovania?

4.4 2024 09:00

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár rokoval v stred 3. apríla v rámci prvého dňa zasadnutia šéfov diplomacií členských štátov Severoatlantickej aliancie v Bruseli s britským ministrom zahraničných vecí Davidom Cameronom. Partneri hovorili o prípravách na washingtonský samit NATO v kontexte prebiehajúceho konfliktu na Ukrajine a zároveň otvorili tému posilnenia vzájomnej spolupráce v ekonomickej oblasti.

Otvor článok

Dany Moment predstavujú nový singel "Idem Autom". Bude to ďalším úspechom v ich hudobnej kariére?

4.4 2024 09:30

Považskobystrická kapela Dany Moment ohlasuje svoj najnovší hudobný počin - "Idem Autom". Tento nový singel, vydávaný 31. marca 2024, je označený ako zástupca ich jedinečného hudobného štýlu Frap Rock.

Otvor článok

SND pozýva do divadla jednorodičov. Užite si predstavenie, zatiaľ čo sa o deti postará tím SND

4.4 2024 10:00

S blížiacim sa Dňom matiek, Dňom otcov a Dňom detí pripravilo Slovenské národné divadlo tri špeciálne večery. Pod názvom Divadlo pre všetky deti a unavených jednorodičov pozýva do divadla rodičov, ktorí sa sami starajú o dieťa a návšteva divadla je nad ich finančné a opatrovateľské možnosti.

Otvor článok

Viete, čo je to „TikToková myseľ“ a ako sa prejavuje?

4.4 2024 10:07

Odborníci z oblasti psychológie aj medicíny na to upozorňujú už dlhšie a bijú na poplach. Dnešné sociálne siete ovplyvňujú nielen názory, hodnotový svet a morálku detí a tínedžerov, ale majú priamy vplyv na štruktúru ich mozgu a celkové myslenie.

Otvor článok

Historická zlatá medaila na Majstrovsvách Európy v MMA IMMAF v Belehrade

4.4 2024 10:19

Natália Ružová z Chaos Bratislava získala historickú zlatú medailu na majstrovstvách Európy v MMA IMMAF v Belehrade.

Otvor článok

7. apríla si pripomíname Svetový deň zdravia. Tohtoročnou témou je „Moje zdravie, moje právo“

4.4 2024 10:30

Od roku 1950 si každoročne 7. apríla pripomíname Svetový deň zdravia, ktorý bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou pri príležitosti vzniku tejto zdravotníckej organizácie v roku 1948.

Otvor článok

Piešťany podľa Wintera - netradičné prechádzky naším slávnym kúpeľným mestom

4.4 2024 10:31

Malebné mesto Piešťany sa už od soboty 6. apríla stane dejiskom atraktívnych zážitkových prehliadok, ktoré dostali meno podľa výnimočného podnikateľa, nerozlučne spojeného s týmto mestom - Ľudovíta Wintera.

Otvor článok

Na Slovensku zahrá v lete najväčšia rock and rollová kapela AC/DC, ako predskokana si privezú americkú rockovú skupinu THE PRETTY RECKLESS!

4.4 2024 10:56

AC/DC odohrajú 21 koncertov v desiatich európskych krajinách a v zozname nechýba ani Bratislava! Na Starom letisku Vajnory odpália legendy rocku 21. júla 2024 koncert v rámci turné POWER UP pomenovanom podľa ich posledného štúdiového albumu, ktorý sa dostal na prvé miesto v 21 krajinách sveta! Fanúšikov nažhaví predkapela, ktorou bude úspešná americká rocková skupina THE PRETTY RECKLESS!

Otvor článok

Ivo Bič z kapely Peter Bič Projekt sa vydal na sólovú dráhu. Teraz predstavuje novú skladbu Dragon Flight

4.4 2024 11:00

Slovenský spevák Ivo Bič sa pred časom, po niekoľkoročnom pôsobení v kapele Peter Bič Project, vydal na sólovú dráhu. Aktuálne ponúka ochutnávku svojho sólového albumu, na ktorom pracuje, prostredníctvom novej piesne Dragon Flight. Videoklip k novinke zachytáva slovenskú prírodu z perspektívy letu.

Otvor článok

Objavte čaro Bratislavy: Preskúmajte majestátny hrad, Starú radnicu a tajomnú minulosť

4.4 2024 11:00

Stará Radnica, ktorá sa nachádza v srdci pôvabného Starého Mesta Bratislavy, je dôkazom bohatej histórie a architektonického dedičstva mesta. Tento komplex budov, známy ako Stará radnica, je nielen najstaršou radnicou na Slovensku, ale aj jednou z najstarších kamenných stavieb, ktoré dodnes zdobia krajinu hlavného mesta.

Otvor článok

Kapela Červený Bicykel prichádza s novinkou Pútnik - hymnickou piesňou o horách a priateľstve

4.4 2024 12:00

Kto má rád hory a váži si zmysel priateľstva, toho sa pieseň Pútnik určite dotkne. Novinka od multižánrovej kapely Červený Bicykel rozpráva príbeh turistu, ktorý objavuje poklady slovenského pohraničia. Pieseň je totiž na mieru napísaná ako titulná skladba pre unikátny dokumentárny film Via Slovakia, ktorý bude mať premiéru v lete tohto roka.

Otvor článok

Príslušníci finančnej správy z Colného úradu opäť zasahovali. Tentokrát odhalili pašované jednorazové e-cigarety

4.4 2024 13:00

Celkove 620 kusov jednorazových elektronických cigariet v hodnote takmer 5 000 eur zaistili príslušníci Colného úradu (CÚ) Bratislava v uplynulých dňoch na ulici Stará Vajnorská v mestskej časti Nové Mesto. Dôvodom zaistenia bolo, že tovar vykazoval znaky porušenia práv duševného.

Otvor článok

Kampane pred druhým kolom voľby prezidenta skončili. Nastalo obdobie moratória

4.4 2024 13:30

Volebná kampaň pred druhým kolom prezidentských volieb na Slovensku sa o polnoci zo stredy (3. apríla) na štvrtok skončila. Teraz nastal čas moratória, kedy kandidáti na prezidenta nemôžu viesť volebnú kampaň.

Otvor článok

Hádka o parkovacie miesto vyústila až do vyhrážok zabitím

4.4 2024 14:00

Voľné parkovacie miesto v Bratislave má veľakrát ,,hodnotu zlata“ a nezhody pri parkovaní vedia vyústiť do poriadnych konfliktov. Jeden z nich sa odohral v priebehu stredy 3. apríla v treťom bratislavskom okrese, medzi zamestnancom prevádzky s rýchlym občerstvením a zamestnancom barbershopu.

Otvor článok

Do kín príde akciou nabitý thriller LÓVE 2. Pozrite si dych berúci teaser filmu!

4.4 2024 14:30

Už túto jeseň vtrhne do kín Lóve 2, akciou nabitý thriller režiséra Jakuba Kronera. Stretnete starých známych z jednotky Maťa (Michal Nemtuda), Veroniku (Kristína Svarinská) aj Tomáša (Jakub Gogál), ale rozhodne nečakajte sentimentálnu stretávku po desiatich rokoch. V novinke sa môžete tešiť na dramatické zvraty, prepracované bojové scény, strieľačky, naháňačky na Slovensku i v Thajsku, či kaskadérske scény pod dohľadom Vladimíra Furdíka (Night King z Hry o tróny).

Otvor článok

Efektívnejšiu humanitárnu pomoc a podporu pre ženy zažívajúce násilie prináša novela zákona o dotáciách

4.4 2024 15:00

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR pripravilo novelu zákona o dotáciách, ktorá má zvýšiť efektívnosť pri poskytovaní humanitárnej pomoci ako aj zlepšiť podporu pre ženy zažívajúce domáce násilie a ich deti. Novela, ktorá bude predložená už na najbližšie rokovanie vlády, obsahuje dve hlavné zmeny.

Otvor článok

Na druhé kolo prezidentských volieb 2024 polícia prijala viacero opatrení

4.4 2024 15:30

Voľby prezidenta Slovenskej republiky sa budú konať v sobotu, 6. apríla 2024 od 07.00 hod. do 22.00 hod. Na zabezpečenie ochrany verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku polícia prijala viacero opatrení.

Otvor článok

Dôležitosť obnoviteľných zdrojov energie: Čo by mal každý mladý človek vedieť o klimatických zmenách

4.4 2024 15:40

V klimatickom oceáne informácií je dôležité vedieť, čo je kľúčové. Tento článok poskytuje mladým ľuďom základné poznatky o klimatických zmenách, zdôrazňuje ich vážne dôsledky na životné prostredie a zdravie a podnecuje k akcii. Zistite, prečo je dôležité sa zaujímať o tento problém a ako môžete svojimi konaniami prispieť k budovaniu udržateľnejšej budúcnosti.

Otvor článok

Na Slovensku bude platiť zákaz mobilov na školách: Minister Tomáš Drucker oznámil detaily

4.4 2024 16:00

Rezort školstva navrhol zákaz používania mobilných telefónov na základných školách. Reaguje tým na alarmujúce informácie a dáta o nepriaznivom vplyve mobilov na výsledky a dušenú pohodu žiakov a žiačok. Cieľom zákazu nie je odstránenie digitálnych technológií zo škôl, ale ich premyslené a rozumné využívanie.

Otvor článok

Politické angažovanie: Ako môže mladá generácia ovládnuť demokratický proces?

4.4 2024 16:30

Článok preskúma spôsoby, ako mladá generácia môže ovplyvniť politický proces prostredníctvom volebnej účasti, vzdelávania, aktívneho zapojenia do politických kampaní, využitia sociálnych médií a budovania spoločenských hnutí. S aktívnym zapojením môžu mladí ľudia formovať politickú agendu a dosiahnuť zmeny, ktoré smerujú k spravodlivejšej a udržateľnejšej spoločnosti.

Otvor článok

Ekocentrum s medzinárodným presahom, aký dosiaľ v kraji nejestvoval. Kde sa nachádza?

4.4 2024 16:30

V sobotu 20. apríla otvorí svoje brány zrekonštruovaný Kaštieľ v Čunove. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bývalú ruinu kaštieľa premenil na unikátne ekocentrum. Komplexnou rekonštrukciou prešla budova kaštieľa, ako aj priľahlá záhrada.

Otvor článok

Posledný deň na vybavenie hlasovacieho preukazu je piatok 5. apríla. Ako oň požiadať?

4.4 2024 17:00

Hlasovací preukaz pred druhým kolom voľby prezidenta SR si môžu voliči vybaviť najneskôr v piatok 5. apríla. Požiadať oň môžu obec trvalého pobytu počas jej úradných hodín, a to osobne alebo prostredníctvom splnomocnenej osoby. S hlasovacím preukazom možno voliť v ktoromkoľvek volebnom okrsku.

Otvor článok

Strach vs rešpekt: Aké sú rozdiely medzi nimi a vylučujú sa navzájom?

4.4 2024 17:15

Strach a rešpekt sú dva emocionálne stavy, ktoré ovplyvňujú naše správanie a interakcie s inými ľuďmi. Aj keď sa môžu zdať podobné, majú podstatné rozdiely. Tento článok preskúma rozdiely medzi strachom a rešpektom a zhodnotí, či sa tieto dva stavy vylučujú alebo môžu existovať spolu.

Otvor článok

Projekt budovania prioritných životných situácií ožíva. Odborníci riešili jeho efektívny reštart

4.4 2024 17:30

V hlavnom meste sa vo štvrtok 4. apríla konal workshop Transformácia životných situácií, ktorý organizoval štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Ivan Ivančin. Cieľom podujatia bolo predstaviť kľúčové zmeny, ktoré by pomohli naštartovať projekt prioritných životných situácií a zefektívniť tak verejnú správu smerom k občanom.

Otvor článok

Miloš Zeman bol prepustený z nemocnice, hovoril s Ficom a pozdravil aj Pellegriniho. O čom bol rozhovor s premiérom?

4.4 2024 18:00

V stredu 3. apríla bol bývalý český prezident prepustený z nemocnice a prešiel na domácu starostlivosť. Lekári uvádzajú, že jeho zdravotný stav je dobrý a naberá na kondícii.

Otvor článok

Štátny tajomník Chovanec prijal veľvyslanca Tureckej republiky na Slovensku. O čom spoločne diskutovali?

4.4 2024 19:30

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec vo štvrtok 4. apríla prijal nového mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Tureckej republiky na Slovensku Erkana Özorala na jeho nástupnej návšteve.

Otvor článok

Prebehol výsluch chlapca obvineného zo strieľania v škole. Čo malo byť motívom streľby?

4.4 2024 20:30

Dvanásťročný chlapec podozrivý zo zastrelenia spolužiaka a zranenia dvoch rovesníčok vo fínskej škole uviedol, že ho motivovalo šikanovanie, uviedla polícia v čase, keď v celej krajine viali vlajky na pol žrde.

Otvor článok

ŽSR začínajú éru zlepšovania finančných podmienok zamestnancov. Čo to pre nich znamená?

4.4 2024 21:20

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) spolu s Odborovým združením železničiarov (OZŽ) podpísali dňa 3. apríla 2024 Dodatok č. 10 Kolektívnej zmluvy ŽSR. „Začíname éru zlepšovania finančných podmienok zamestnancov ŽSR,“ vyjadril sa generálny riaditeľ ŽSR Alexander Sako bezprostredne po podpise dodatku.

Otvor článok

Minister Juraj Blanár rokoval na dvojdňovom zasadnutí šéfov diplomacií krajín NATO

5.4 2024 08:07

BRUSEL - Ministri zahraničných vecí členských štátov Severoatlantickej aliancie rokovali 3. a 4. apríla 2024 v bruselskej centrále NATO o prípravách júlového samitu Aliancie vo Washingtone, posilňovaní kolektívnej obrany, pomoci pre Ukrajinu a prehĺbení spolupráce s partnermi z indo-pacifického regiónu. Slovenskú delegáciu viedol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár.