Archív článkov za Apríl 2024, strana 4

Otvor článok

Španiel Nadal je opäť mimo hru: Zdravotné problémy odďaľujú jeho návrat na tenisové kurty

5.4 2024 08:25

MONTE CARLO - Španielsky tenista Rafael Nadal sa vo štvrtok (4. 4.) odhlásil z turnaja Masters v Monte Carle. Návrat 22-násobného grandslamového šampióna na okruh ATP sa tak odkladá.

Otvor článok

Podľa NÚDCH ľuďom s poruchami príjmu potravy pomáhajú pri terapii aj psi

5.4 2024 08:41

BRATISLAVA - Pacientom s poruchami príjmu potravy pomáhajú v rámci terapie v bratislavskom Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) aj psi. Canisterapiu realizujú v dennom stacionári na klinike detskej psychiatrie Lekárskej fakulty Univerzity Komenského (LF UK) a NÚDCH. Pacientom má pomôcť zmierniť úzkosť či napätie, informovala hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická.

Otvor článok

VIDEO: Cyklistov Vingegaarda a Evenepoela previezli po ťažkom hromadnom páde do nemocnice

5.4 2024 08:56

LEGUTIO - Juhoafrický cyklista Louis Meintjes vyhral 4. etapu pretekov Okolo Baskicka, ktorú poznačil ťažký hromadný pád. Jeho súčasťou boli aj doterajší celkový líder Slovinec Primož Roglič, Belgičan Remco Evenepoel a Dán Jonas Vingegaard.

Otvor článok

Zástupcovia ZMOS rokovali o možnosti použiť rezervný fond aj na bežné výdavky. Ako by mohla pmôcť novela o rozpočtových pravidlách?

5.4 2024 09:19

BRATISLAVA - Preklenúť kritické obdobie súvisiace s nedostatkom financií samospráv by mohla pomôcť novela zákona o rozpočtových pravidlách, ktorá by povolila použiť rezervný fond nielen na kapitálové, ale aj bežné výdavky miest a obcí. Po štvrtkovom rokovaní Predsedníctva Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) to načrtol predseda združenia Jozef Božik.

Otvor článok

Alexandra Okálová a.k.a. SASH si plní sen s autorským debutom IBA TY!

5.4 2024 09:30

Presne tá SASH, ktorá spievala refrény s Vecom v skladbe ,,Branči Kováč''. Alexandra Okálová je speváčka, skladateľka, textárka a vokalistka, ktorá si svoje prvé publikum našla už počas pôsobenia v Armádnom Umeleckom Súbore, kde vznikla jej prvá kapela FEED THE CAT. Pred 16-timi rokmi, po jej rozpade, začala spievať vo funkovej formácii FUNKIEZ, kde pôsobí dodnes.

Otvor článok

NHL: Slafkovský strelil kuriózny gól a pridal aj asistenciu, Pospíšil opustil ľad predčasne

5.4 2024 09:50

MONTREAL - Slovenský hokejista Juraj Slafkovský strelil gól a pridal asistenciou v nočnom zápase zámorskej NHL. Jeho Montrealu to však na body nestačilo, keď doma prehral s Tampou Bay 4:7.

Otvor článok

Krádež ako z amerického filmu: Z trezoru ukradli 30 miliónov v hotovosti, prekonali aj dômyselný poplašný systém

5.4 2024 10:18

LOS ANGELES - Polícia amerického mesta Los Angeles a Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) objasňujú krádež takmer 30 miliónov dolárov v hotovosti po tom, ako sa zlodeji vlámali cez strechu úschovne peňazí a vylomili trezor.

Otvor článok

Novinka “KNOW-HOW” od Martina Haricha je prvým ovocím slovenského SOZA songwriging campu

5.4 2024 10:30

Iba pár týždňov po energickej rádiovke LIAR, prichádza Martin s omnoho tajomnejšou skladbou KNOW-HOW. Minimalistická produkcia, sloha v pokojnom groove a obrovský refrén. KNOW-HOW je výsledkom jednodňovej spolupráce Martina Haricha, Adama Pavlovčina a rakúskeho producenta Bena Attica. Okrem toho už navždy ostane prvou skladbou - historicky prvého songwriting campu na Slovensku. Videoklip ku skladbe vychádza budúci týždeň.

Otvor článok

Málo známe, no o to nádhernejšie miesta Európy, ktoré musíte vidieť

5.4 2024 10:55

Tie najkrajšie poklady nájdete často mimo vychodených chodníčkov a známych trás. Vo svete cestovateľov to platí dvojnásobne. Za najsilnejšími zážitkami si treba zájsť často na menej poznané miesta. Poznáte tieto nádherné destinácie Európy?

Otvor článok

Februárové tržby maloobchodu rástli najrýchlejšie za posledných 21 mesiacov. Komu sa darilo najviac?

5.4 2024 11:00

Rast tržieb v maloobchode vo februári 2024 prekročil medziročne 5 %. Vysoké tempo podporil najmä zásielkový predaj, výborne sa darilo aj veľkým obchodným reťazcom či niektorým špecializovaným predajniam. Naopak, prepad tržieb pocítili najmä predajne pohonných hmôt.

Otvor článok

Unikátny historický poklad na dražbe: Jeden z najstarších kódexov na svete pôjde do aukcie v júni

5.4 2024 11:15

Jeden z najstarších kódexov na svete pôjde v júni do aukčného predaja, uviedol server BBC News. Corbyho-Schoyenov kódex pochádza z Egypta, kde ho napísali v 3. či 4. storočí v jednom z prvých kresťanských kláštorov.

Otvor článok

Ukrajina volá o pomoc, Rusi prelamujú ich obranný front (komentár Iva Samsona)

5.4 2024 11:30

Dlho proklamovaná protiofenzíva ukrajinských ozbrojených síl Ukrajincom v minulom roku nevyšla. Teraz sa Rusko chystá na masovú protiofenzívu, ktorú už aj začalo prvými „predofenzívnymi“ útokmi a zdá sa, že úspešne..

Otvor článok

Lyžiarsky pár Shiffrinová a Kilde oznámil radostnú správu. Ich životný krok vyvolal mohutné ohlasy

5.4 2024 11:43

INNSBRUCK - Hviezdny lyžiarsky pár Mikaela Shiffrinová a Aleksander Aamodt Kilde oznámil svoje zásnuby. Americká rekordérka zverejnila v piatok ráno fotografie z rakúskeho Innsbrucku so svojím nórskym partnerom a trblietavým prsteňom.

Otvor článok

Pôdohospodárska platobná agentúra zverejňuje videonávod pre elektronické podávanie žiadostí pre kampaň 2024

5.4 2024 12:00

Pôdohospodárska platobná agentúra pokračuje v trende elektronizácie a digitalizácie procesov. Od nadchádzajúcej kampane 2024 bude možné podávanie žiadostí o priame podpory výlučne elektronicky prostredníctvom portálu www.slovensko.sk.

Otvor článok

Hlavné mesto slovenského vinárstva vás opäť pozýva na Deň modranského vína

5.4 2024 12:10

Spoznajte zblízka najlepších vinárov malokarpatskej oblasti a ich tekuté výtvory na tradičnom Dni modranského vína.

Otvor článok

VIDEO Trailer: Do kín sa nasťahovali Domáce príšerky. V novom animovanom filme zabavia celú rodinu!

5.4 2024 12:30

Nevidíme ich, no žijú blízko nás. Elfinovia. Pestrofarebné chlpaté tvory, ktoré v našich domovoch udržiavajú pokoj a harmóniu. Príďte sa s nimi zoznámiť do kín – práve v týchto dňoch premietajú animovaný film Domáce príšerky, v ktorom zohrajú Elfinovia dôležitú úlohu pri záchrane mesta.

Otvor článok

Premiér Fico na kontrolnom dni na rezorte práce odmietol zvyšovanie DPH. Konsolidovať rozbitý rozpočet podľa neho treba inak

5.4 2024 13:00

BRATISLAVA - Robiť poriadky vo verejných financiách cez zvyšovanie dane z pridanej hodnoty je proti srsti aktuálneho premiéra Roberta Fica. Vyhlásil to po piatkovom stretnutí s ministrom práce Erikom Tomášom s tým, že „konsolidovať sa bude, ale nie na úkor sociálneho štandardu ľudí."

Otvor článok

Úsek D1 pri Liptovskom Mikuláši sa dočká opravy povrchu vozovky. Ako dlho by mali práce trvať?

5.4 2024 13:30

Národná diaľničná spoločnosť v pondelok 8. apríla začína opravu povrchu vozovky na trojkilometrovom úseku D1 pri Liptovskom Mikuláši. Opravou prejde celý pravý jazdný pás vrátane krajnice. Tento úsek je prvým zo série plánovaných opráv diaľničných úsekov v regióne.

Otvor článok

V obci Častá otvorili ortopedicko-traumatologickú ambulanciu. Ide vôbec o prvú špecializovanú ambulanciu na vidieku

5.4 2024 13:30

Nová ortopedicko-traumatologická ambulancia rozšíri rozsah a kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti nielen v obci Častá, ale aj v okolitých obciach a regióne. Obyvatelia tak budú mať lepší a rýchlejší prístup k ortopedickej starostlivosti.

Otvor článok

Neuveriteľné triumfy na majstrovstvách Európyv MMA v Belehrade, 2 zlaté a 4 bronzové !!!!

5.4 2024 13:57

Belehrad, 31. marec 2024 – Úžasné správy z Majstrovstiev Európy v MMA pod zástavou IMMAF v Belehrade! Slovenskí bojovníci sa výrazne presadili na pódiu a zanechali svoj nezmazateľný odkaz.

Otvor článok

Prezident Európskej rady pre inovácie sa stretol s inovačnou špičkou Slovenska. Čo bolo témou stretnutia?

5.4 2024 14:00

Prezident Európskej rady pre inovácie (EIC), Michiel Scheffer navštívil Slovensko, aby s kľúčovými partnermi z verejného a súkromného sektora diskutoval o skúsenostiach slovenských inovátorov s týmto prestížnym európskym programom s financovaním vo výške 10 miliárd eur.

Otvor článok

Trnava zaznamená ďalší pokus na zlomenie série s Liptákmi. Obranca Koštrna: Je to nepríjemné hrať každý tretí deň a bude to náročné

5.4 2024 14:30

TRNAVA - Po stredajšej pohárovej vsuvke čakajú teraz spartakovcov tri zápasy na pôde súpera. Už túto sobotu v Ružomberku, potom dva razy v Podbrezovej – liga, aj odveta pohára. V prvom zápase semifinále Slovnaft cupu vyhrali Trnavčania tesne 1:0, no po zápase neboli spokojní s tým, akú pozíciu si vybojovali pred odvetou.

Otvor článok

Silnejší bude aj región pod Tatrami. Mieri doňho vyše 30 miliónov eur. Na čo budú použité?

5.4 2024 15:00

Návštevy v regiónoch pokračujú. Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši so štátnym tajomníkom Michalom Kaliňákom sa v piatok 5. apríla stretli s primátormi a starostami z okresov Liptovský Mikuláš a Ružomberok. Diskutovali nielen o problémoch, ktoré región pod Tatrami trápia, ale hlavne o riešeniach, ktoré bude ministerstvo investícií do tunajších okresov prinášať.

Otvor článok

Kedysi bežec na lyžiach, dnes šéf skupiny podvodníkov. V Bratislave zadržali medzinárodne hľadanú osobu z Talianska

5.4 2024 16:10

V Bratislave zadržali bývalého bežca na lyžiach z Južného Tirolska. Je podozrivý zo sprenevery peňazí určených Taliansku v rámci únijného fondu na oživenie ekonomiky po pandémii covidu-19. Informuje o tom agentúra APA s odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovaniu.

Otvor článok

Globálny úbytok dažďových pralesov podľa nových čísel pokračuje rýchlosťou až 10 futbalových ihrísk za minútu

5.4 2024 16:30

AMAZÓNIA - Ničenie najkrajších dažďových pralesov na svete pokračovalo neúprosným tempom aj v roku 2023, a to napriek dramatickému poklesu straty lesov v brazílskej a kolumbijskej Amazónii, ukazujú nové čísla.

Otvor článok

Motocyklová sezóna sa začala. Motorkári, dbajte na „Desatora motorkára“

5.4 2024 17:00

Začiatok motocyklovej sezóny je tu, preto polícia upozorňuje všetkých motorkárov, najmä tých začínajúcich, aby si dávali na cestách pozor. V duchu „Desatora motorkára“, ktorý zdôrazňuje ohľaduplnosť a bezpečnosť, je dôležité, aby si všetci jazdci uvedomili svoju zodpovednosť na cestách.

Otvor článok

Taiwan „bojuje s časom" pri záchrane 18 nezvestných ľudí po následkoch vyše 400 následných otrasov po ničivom zemetrasení

5.4 2024 17:45

Taiwanská meteorologická agentúra varuje pred ďalšími otrasmi, ktoré nútia „vydesených“ obyvateľov spať v stanoch

Otvor článok

Slovenský diplomat Miroslav Lajčák je v hre o prestížny post vo Švajčiarsku

5.4 2024 18:20

Novým veľvyslancom EÚ vo Švajčiarsku má byť slovenský diplomat Miroslav Lajčák, v súčasnosti osobitný predstaviteľ Únie pre dialóg medzi Belehradom a Prištinou. Začiatkom tohto týždňa (2.4.) o tom informoval švajčiarsky denník Tages-Anzeiger.

Otvor článok

KDH odmieta rezolúciu Európskeho parlamentu na zakotvenie práva na potrat

5.4 2024 19:30

Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) odmieta iniciatívu, aby sa do Charty základných práv Európskej únie doplnil článok definujúci právo na interrupciu. Predstavitelia hnutia poukázali na právo na život a potrebu ochrany života. Iniciatívu považujú aj za zásah do výlučných kompetencií členských štátov. V Európskom parlamente (EP) chcú europoslanci za hnutie predložiť pozmeňujúci návrh.

Otvor článok

V Bratislave otvorili obnovenú Grasalkovičovu záhradu. Prešla viacerými zmenami

5.4 2024 21:30

Obnovená Grasalkovičova (Prezidentská) záhrada v bratislavskom Starom Meste otvorila v piatok 5. apríla opäť svoje brány pre verejnosť. Od leta minulého roka prešla komplexnou revitalizáciou, ktorá bola navrhnutá s rešpektom k jej kultúrno-historickej hodnote na základe analýzy historických podkladov. Náklady dosiahli 1,32 milióna eur. Záhradu si pozrela aj prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Otvor článok

Formulár pre nahlasovanie údajov do Centrálneho elektronického systému platobných informácií je zverejnený

5.4 2024 21:30

Elektronický formulár pre nahlasovanie údajov do Centrálneho elektronického systému platobných informácií (CESOP) je už zverejnený v katalógu formulárov na portáli finančnej správy (PFS). Poskytovatelia platobných služieb majú do konca apríla povinnosť zaslať finančnej správe (FS) informácie o príjemcoch cezhraničných platieb, ktorí prijímajú štvrťročne viac ako 25 cezhraničných platieb.

Otvor článok

VIDEO: Na Slovensku sa koná 2. kolo volieb prezidenta

6.4 2024 07:11

Pre voličov je k dispozícii 5 938 volebných miestností, ktoré sú otvorené od 7:00 do 22:00 h

Otvor článok

V máji sa chystá podnikateľská misia do Južnej Kórey. Na čo bude zameraná?

6.4 2024 07:53

Cieľom misie je aj predstavenie Slovenska ako atraktívnej investičnej destinácie. Súčasťou misie bude akademická obec, ktorá bude mať možnosť nadviazania či prehĺbenia spolupráce s kórejskou stranou.

Otvor článok

Talentovaná Slovenka pobeží úvodný úsek štafety s olympijským ohňom

6.4 2024 08:45

Aj Slovensko bude mať zastúpenie v štafete s olympijským ohňom pred Hrami XXXIII. olympiády v Paríži. Jeden z úvodných úsekov na francúzskej pôde v Marseille pobeží 9. mája úspešná atlétka a triatlonistka Loriana Popovičová z Košíc.

Otvor článok

PREHĽAD: Čo je dobré vedieť o voľbe prezidenta?

6.4 2024 09:15

Ide v poradí o šieste priame voľby prezidenta v histórii Slovenskej republiky.

Otvor článok

Štartuje slovenská baseballová liga. O titul bude bojovať osmička tímov

6.4 2024 10:00

Hlavnou otázkou tejto sezóny je, či sa niekomu podarí prerušiť dlhoročnú dominanciu bratislavského Apolla, ktoré získalo titul v posledných desiatich sezónach. Prípadne, či do finále postúpi niekto iný, ako dvojica Apollo-Angels Trnava.