Dnes na večeru pripravíme krémovú tekvicovú polievku. Gurmán Suroviny ¼ tekvice, 3 mrkvy, petržlen, 1 cibuľa, 1 KL kari korenia, ¼ KL mletého zázvoru, soľ, štipka mletého korenia, kúsok masla, 2 dcl smotany – tekutej, a na ochutenie môže byť aj tekvicový
Suroviny pre 4 osoby:
1 tekvicu Hokkaidó, 1 cibuľu, 1 PL vegety, 1 ČL soli, balzamikový ocot, 1 strúčik cesnaku, smotanu na varenie,
Príprava:
Tekvicu umyjeme, odrežeme stopku a spolu aj so šupkou pokrájame na kocky. Na rozpálený olej dáme na hrubo nakrájanú cibuľu, speníme, pridáme tekvicu, cesnak, soľ, vegetu, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme, prilejeme smotanu a prevaríme. Podávame s krutónmi a pokvapkanú balzamikovým octom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies