Dnes na večeru pripravíme sójové plátky na smotane. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 2 balíky sójových plátkov, 1 zeleninový bujón, olej, 1 cibuľu, 2 mrkvy, 1 zeler, 1 petržlen, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1 ČL cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 PL
Suroviny pre 4 osoby:
2 balíky sójových plátkov, 1 zeleninový bujón, olej, 1 cibuľu, 2 mrkvy, 1 zeler, 1 petržlen, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1 ČL cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 PL horčice, 1 PL hladkej múky, 2 dcl smotany na šľahanie,
Príprava:
Do 1 litra vody dáme sójové plátky , bujón a varíme asi 30 minút. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, sójové plátky, zalejeme vodou a spolu varíme ďalších 30 minút. Plátky sóje, bobkový list vyberieme, zeleninu rozmixujeme, ochutíme cukrom, citrónovou šťavou a zahustíme smotanou zmiešanou s múkou a horčicou. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Krátko povaríme, vložíme späť sójové mäso. Podávame s knedľou.
Čas prípravy: 90 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies