Dnes na večeru pripravíme tekvicové fašírky. Gurmán Suroviny pre 4 osoby 300 g tekvice, 400 g mletého mäsa, 1 vajíčko, 4 ČL plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml smotany, 2 PL maizeny, strúhanku, Príprava Tekvicu očistíme, vyberieme jadier
Suroviny pre 4 osoby:
300 g tekvice, 400 g mletého mäsa, 1 vajíčko, 4 ČL plnotučnej horčice, soľ, mleté čierne korenie, 200 ml smotany, 2 PL maizeny, strúhanku,
Príprava:
Tekvicu očistíme, vyberieme jadierka a nastrúhame. Pridáme mäso, vajíčko, 1 ČL horčice, soľ, korenie a strúhanky toľko, aby sa dali tvarovať fašírky. Z oboch strán ich vypražíme na oleji. Do výpeku vlejeme smotanu, nasypeme maizenu, horčicu a necháme prevrieť. Fašírky podávame s varenými zemiakmi preliate omáčkou a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies