Dnes na večeru pripravíme hráškovú krémovú polievku.
Suroviny pre 4 osoby:
1 väčšia konzerva sterilizovaného hrášku, 1 cl šľahačkovej smotany, mlieko , olej, hladná múka, voda, vegeta, soľ, opražený hrášok na ozdobenie a opražený chlebík.
Príprava:
Do mixéra zlejte 1dcl šľahačkovej smotany, pridajte asi 4 dcl mlieka, celú konzervu hrášku aj s nálevom, lyžicu soli a zapnite na 1-15,5 minúty na najvyššie obrátky. Potom urobte svetlú zápražku z oleja. Pridajte hráškovú mixovanú zmes a nechajte zovrieť. Podľa chuti okoreňte. Chlebík pokrájame na malé kocky a opečieme. Podávame do vyhriatych tanierov, ktoré po okrajoch poprášime petržlenovou vňaťou. Na vrch pridáme opečený chlebík.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies