Dnes na večeru pripravíme kelový prívarok s klobásou
Suroviny pre 4 osoby:
1 menší kel, 4-5 zemiakov, rasca, soľ, bujón, 1 cibuľa, olej, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžička mletej červenej papriky, 2 klobásy
Príprava:
Kel nastrúhame, alebo nadrobno pokrájame, zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu, bujón a varíme. Asi po 10 minútach pridáme očistené a nakrájané zemiaky, dovaríme do mäkka. Cibuľu pokrájame, opražíme na oleji, pridáme hladkú múku, mletú červenú papriku, trochu presmažíme a túto zápražku vylejeme do prívarku. Klobásu nakrájame na kolieska, vložíme do prívarku, povaríme asi 3 minúty. Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies