Dnes na večeru pripravíme krémovú polievku hokkaidó.
Suroviny pre 4 osoby:
1 tekvička hokkaidó, 2 bobkové list, 3 strúčiky cesnaku, 2 kocky bujónu, vegeta, karí korenie, múka, tekvicový olej, smotana na varenie
Príprava:
Tekvicu dôkladne umyjeme, spolu so šupkou pokrájame na kocky, zalejeme asi 1 litrom vody, pridáme karí korenie, bujón, cesnak a uvaríme do mäkka. Ponorným mixérom rozmixujeme, vložíme bobkový list a ešte chvíľu povaríme. V smotane rozmiešame 2 PL hladkej múky a vylejeme do polievky. Ak je príliš hustá, rozriedime polievku mliekom a necháme zovrieť. Podávame s opraženým chlebom a poliatu tekvicovým olejom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies