Dnes na večeru pripravíme kuracie rizoto po taliansky
Suroviny pre 4 osoby:
1 kurča, 250 g ryže, 100 g zeleného (alebo sterilizovaného) hrášku, 500 ml vývaru, 50 g masla, 1 cibuľa, 1 veľká paradajka, syr, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, majorán, soľ
Príprava:
Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme osolené a okorenené kurča pokrájané na malé kúsky, trošku majoránu, petržlenovej vňate a prikryté dusíme asi 15 minút. Pridáme ryžu, vývar, uvarenú a prelisovanú paradajku. Varíme kým ryža nezmäkne (asi 20 minút). Pred dokončením pridáme hrášok. Hotové rizoto urovnáme na misu, posypeme strúhaným syrom a podávame so zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 45 minút
Prajeme dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies