Dnes na večeru pripravíme lievance s čučoriedkami
Suroviny na 10 porcií:
250 g hrubej múky, 500 g polohrubej múky, 1 l mlieka, 35 g droždia, štipka soli, 1 PL kryštálového cukru, 1 vajce, 1 čučoriedkový kompót, 1 kyslá smotana, cukor, olej na vyprážanie
Príprava:
Z droždia, mlieka, cukru urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Múku preosejeme, zmiešame s vanilkou a štipkou soli. Bielok opatrne oddelíme od žĺtka a vyšľaháme tuhý sneh. Do múčnej zmesi pridáme kvások, žĺtok, mlieko a vymiešame riedke cesto. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh. Panvicu na lievance potrieme olejom, necháme rozpáliť a pečieme lievance. Upečené lievance servírujeme na tanier, prelejeme smotanou rozmiešanou s cukrom a zdobíme čučoriedkami.
Čas prípravy: 1 hodina
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies