Dnes na večeru pripravíme srbské rebierko
Suroviny:
40 dkg bravčové karé, 1 malé lečo, cibuľa, olej, soľ, vegeta, čierne mleté korenie
Príprava:
Mäso si nakrájame na rezne, naklepeme, mierne osolíme a nakoreníme. Opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán, tak aby mäso trocha zhnedlo. Potom ho preložíme do hrnca a na výpeku opražíme do zlatista cibuľu. Mäso zalejeme vodou, pridáme opraženú cibuľu a dusíme dokiaľ mäso nezmäkne. Potom pridáme lečo, dochutíme vegetou a ešte chvíľku dusíme asi 5 minút. Nakoniec si rozmiešame 1 PL solamylu s troškou vody a vlejeme do mäsa, šťava pekne zhustne a ešte raz prevarte. Ako prílohu odporúčame zemiakovú kašu.
Čas prípravy: 1,30 hodiny
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies