BRATISLAVA - Mäso z diviaka sa pripravuje rovnako ako bravčové. Je však pevnejšie, chudšie a výživnejšie.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g mäsa z diviaka, soľ, mleté čierne korenie, mletá sladká červená paprika, 4 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 250 ml kyslej smotany, 3 ks celého nového korenia, 3 ks borievky, lístky tymianu, vývar, hladká múka, 3 lyžičky horčice
Príprava:
1. Nakrájané mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, obalíme v múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji.
2. Mäso vyberieme a vo výpeku speníme nakrájanú cibuľu.
3.Posypeme mletou sladkou červenou paprikou, pridáme opečené kúsky mäsa, cesnak nakrájaný na plátky, celé nové korenie, borievku, podlejeme horúcim vývarom a pod pokrievkou dusíme do mäkka.
4. Udusené mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme.
5. V kyslej smotane rozmiešame hladkú múku, prilejeme do šťavy, ochutíme horčicou a povaríme.
Vložíme späť mäso, premiešame a ochutíme lístkami tymianu. Podávame s knedľou.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies