BRATISLAVA – Hoci chutia celý rok rovnako, prívlastok fašiangové im dodáva ten pravý šmrnc.
Suroviny:
550 g hladkej múky, 140 g masla, štipka soli, 2 žĺtky, trošku citrónovej kôry, 1 vajce, 70 g práškového cukru, 2 PL rumu, 3 dcl mlieka, 30 g droždia,
Príprava receptu:
1. Z mlieka, droždia, cukru, štipky soli si pripravíme kvások a primiešame ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť.
2. Rozvaľkáme na 0,5 cm plát, vykrajujeme kolieska, ktoré necháme ešte kysnúť.
3. Potom prstom urobíme do stredu jamku a jamkou dolu vyprážame v horúcom oleji. Vyberieme, necháme odtiecť na papierovom obrúsku.
4. Do jamky dáme lekvár a posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies