BRATISLAVA - Domácu huspeninu si môžete urobiť presne podľa svojich predstáv a úplne bez chemikálií.
Suroviny: 1/2 bravčovej hlavy, 2 nožičky, kolená a 1 kg koží, 1 cibuľa, 4 mrkvy, cesnak, celé korenie, soľ, mletá sladká paprika,
Príprava recpetu:
1. Všetko dobre očistíme a dáme variť, pričom vody dáme dva razy viac, ako je mäsa. Do vrecúška dáme cibuľu, 2—3 strúčiky cesnaku, 10 g celého čierneho korenia a soľ a vložíme do hrnca variť. Necháme silne vrieť a po chvíli oheň stiahneme a varíme len pozvoľne. Občas pozbierame penu a varíme, kým sa kosti nedajú ľahko vybrať.
2. Mäso vyberieme a vykostíme, vývar precedíme a dáme znovu variť. Na každý liter vody dáme 10 g mletej sladkej červenej papriky a silne zohrejeme. Kým vývar zovrie, mäso poukladáme do hlbokých tanierov. Do každého taniera dáme 200--250 g mäsa. Vývar pomiešame a do každého taniera ho nalejeme toľko, aby mäso bolo takmer prikryté.
3. Ma spodok taniera môžeme položiť ešte trochu prelisovaného cesnaku. Potom tanier odložíme do chladna. Pred podávaním huspeninu posypeme mletou sladkou červenou paprikou, pokvapkáme octom a podávame s chlebom a cibuľou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies