BRATISLAVA - Dnes sa budeme lúčiť so starým rokom a vítať ten nový. Oslavujete ho doma s rodinou a priateľmi? Pripravte im toto chutné, slávnostné menu.
Kačacia paštéta.
0,5 kg kačacej pečenie, 60 g husacej masti, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 PL horčicu. Cibuľu pokrájame a orestujeme na masti. Pridáme nakrájané pečienky, prelisovaný cesnak a spolu restujeme asi 10 minút. Potom pečienky posypeme korením, pridáme horčicu, odstavíme a necháme vychladnúť. Rozmixujeme, osolíme. Natierame na tenké plátky sendviča.
Medové mandle so škoricou a sezamom.
2 balíky škoricového cukru, 1 PL medu, 150 g olúpaných mandlí, 2 PL sezamových semienok, kúsok masla. Škoricový cukor skaramelizujeme, pridáme med, maslo a mandle. V tejto sladkej zmesi mandle obalíme a nakoniec nasypeme sezamové semienka.
Jednohubky s lososovou penou.
100 g údeného lososa, 2 PL majonézy, 100 g masla. Lososa rozmixujeme a následne ho s maslom a majonézou ušľaháme do peny. Natierame na plátky rožka, zdobíme kúskom citróna.
Pikantné grilované karé z diviaka.
Karé z diviaka podľa počtu osôb. Na marinádu potrebujeme ocot, olej, worchestrovú omáčku, sójovú, soľ, vegetu, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak. Mäso namočíme do tejto marinády deň vopred, potom ho stačí už len ugrilovať.
Prajeme dobrú chuť a príjemnú zábavu.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies