BRATISLAVA – Tekvicu každý spája len s prívarkom. No dajú sa z nej vyčariť takéto chutné jedlá.
Tekvicovo zemiaková polievka.
Suroviny pre 4 osoby:
1 tekvica, 4 zemiaky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL masla, 2 PL karí korenia, vývar,
Príprava receptu:
1. Nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme karí korenie, očistené a na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom a povaríme do polomäkka.
2. Potom pridáme tekvicu a dovaríme. Rozmixujeme ponorným mixérom a necháme znovu prevariť.
3. Podľa potreby rozriedime vývarom. Podávame ozdobenú kyslou smotanou a opraženou cibuľkou.
Plnená tekvica.
Suroviny pre 4 osoby:
1 väčšiu tekvicu Hokkaidó, 4 rožky, 2 vajíčka, 200 g slaniny, 2 klobásy, 1 malé maslo, 1 cibuľu, petržlenovú vňať, majoránku, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, 100 g syra na strúhanie,
Príprava receptu:
1. Tekvicu umyjeme, vrch odrežeme a vnútro vydlabeme.
2. Na panvici opražíme nakrájanú slaninu, cibuľu a klobásy. Rožky pokrájame na kocky, pridáme opečenú zmes z panvice, vajíčka, rozpustené maslo, soľ, mleté korenie, majoránku, vegetu a petržlenovú vňať. Premiešame a naplníme tekvicu. Zabalíme ju do alobalu a pečieme asi 1 hodinu pri 200°C. Potom alobal odstránime a dopečieme.
3. Podávame posypané strúhaným syrom a zeleninovým šalátom.
Čas prípravy: 120 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies