BRATISLAVA - Pre množstvo ľudí patria zemiaky medzi obľúbené suroviny na prípravu jedál. Nehovoriac o tom, že patria aj medzi základné domáce potraviny. Sú nielen chutné, ale aj zdravé. Pripraviť si z nich môžete napríklad aj nasledovné jedlá.
Zemiaková polievka s klobásou.
Suroviny pre 4 osoby:
4-5 stredne veľkých zemiakov, 1 klobásu, 2 PL oleja, 2 PL hladkej múky, 1 cibuľu, 1 PL mletej sladkej papriky, mleté čierne korenie, majorán, soľ, vegetu,
Príprava receptu:
1. Z oleja, cibule, múky, sladkej papriky pripravíme zápražku, zalejeme vodou, osolíme, pridáme nakrájané zemiaky a varíme.
2. Keď sú zemiaky polomäkké pridáme nakrájanú klobásu a dovaríme.
3. Nakoniec pridáme majorán, korenie a dochutíme vegetou.
Zemiaky zapečené s rybou.
Suroviny pre 4 soby:
800 g zemiakov, 3 väčšie cibule, 4 filety mrazenej ryby, 200 ml smotany, 200 g syru na strúhanie, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo,
Príprava receptu:
1. Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na plátky.
2. Plech potrieme olejom, rozložíme zemiaky, na ne dáme kúsky masla, osolíme a okoreníme. Pridáme cibuľu a osolené plátky ryby. Na to navrstvíme znova zemiaky a cibuľu.
3. Pečieme asi 20 minút. Potom zalejeme vajíčkami vyšľahanými so smotanou a pečieme ďalších dvadsať minút.
Posypeme nastrúhaným syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies