BRATISLAVA- A je tu opäť nový recept na vynikajúcu kuraciu polievku s estragónom. Nezabudnite dať do polievky všetky uvedené ingrediencie, inak nebude mať tú správnu chuť.
Suroviny pre 4 osoby:
1 ks kuracích pŕs bez kože, 2 mrkvy, 1 cibuľu, 2 petržleny, ¼ zeleru, 100 g mrazeného hrášku, 2 PL oleja, ½ ČL estragónu, soľ, 1 ČL plnotučnej horčice, 1 ČLC citrónovej šťavy, 1 ČL masla, 1 kyslú smotanu,
Príprava:
1. Na oleji speníme cibuľku, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu a hneď aj umyté, na kocky nakrájané mäso. Opražíme spolu.
2. Osolíme a podlejeme kuracím vývarom a vodou, uvedieme do varu, pridáme očistený a nakrájaný zeler a petržlen. Keď je zelenina uvarená, pridáme mrazený hrášok a estragón, povaríme 2 minútky, prilejeme kyslú smotanu a vypneme.
Ochutíme horčicou, citrónovou šťavou a zjemníme maslom.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies