K jeseni patrí aj tekvica. Gurmán K jeseni patrí nie len padajúce farebné lístie, ale aj tekvica.
K jeseni patrí nie len padajúce farebné lístie, ale aj tekvica. Z niektorých sa dajú urobiť svietniky, strašidlá či váza, no z tých, ktoré sú určené na konzumáciu pripravíme úžasné jedlá. V súčasnosti je známych 30 druhov tekvíc. Uchvátia nás svojou farebnosťou, ale aj tvarom. U nás je najznámejšia na konzumáciu tekvica Hokkaidó. Jej hmotnosť je 2-3 kg, obsahuje vitamín C a E, tekvicové semienka sú bohaté na veľké množstvo vitamínov a minerálov. Vypestovať tekvicu nie je vôbec náročné, zvládne to aj dieťa. Semienka treba v máji zasadiť, potom stačí už len bohatá zálievka, teplo a občasné hnojenie. Tekvice skladujeme vo vzdušnom, nemrznúcom priestore. Tým, ktoré sú určené na ozdobu nevadí ani teplo. V obývačke vydržia dlhšie ako vo vlhkej pivnici. Takže tento týždeň sa bude niesť v duchu tekvice a prinesieme vám zopár skvelých receptov.
Zdroj: autor redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies