Hovädzia polievka. Suroviny pre 4 osoby: 500g hovädzieho predného, 2 špikové kosti, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 kaleráb, ½ zeleru, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, celé korenie, petržlenovú vňať, rezance,
Príprava:
Mäso a špikové kosti umyjeme dáme do vody, pridáme celé korenie a varíme asi 1 hodinu. Počas varenia sitkom vyberáme penu. Potom pridáme všetku očistenú zeleninu, soľ a pomaličky dovaríme do mäkka. Mäso a zeleninu vyberieme, polievku precedíme a vrátime do nej nakrájané mäso a zeleninu. Do polievky na tanieri pridáme rezance a posypeme petržlenovou vňaťou.
Steak z falošnej sviečkovice.
Suroviny pre 4 osoby:
4 pláty falošnej sviečkovice hrubé 2-4 cm, 4 PL oleja, korenie štyroch farieb, červené víno,
Príprava:
Korenie na hrubo rozdrvíme, zmiešame s olejom a potrieme umyté a osušené pláty mäsa. Necháme marinovať minimálne 30 minút. Steaky budeme opekať buď na steakovej panvici, alebo na teflonovej s hrubším dnom, prudko po 1 minúte z oboch strán. Potom teplotu znížime, mäsko pokvapkáme červeným vínom a dopečieme. Vhodnou prílohou je opečená bageta a ľadový šalát.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies