Pečieme na Vianoce Orieškové venčeky. Gurmán Suroviny 250 g hery, 250 g hladkej múky, 100 g mletých lieskových orechov, ½ PL škorice, 1 PL pomarančovej kôry a šťavy z pomaranča, 1 vajce, 5 PL bieleho vína, Príprava Vypracujeme cesto ktoré rozvaľkáme na p
Suroviny:
250 g hery, 250 g hladkej múky, 100 g mletých lieskových orechov, ½ PL škorice, 1 PL pomarančovej kôry a šťavy z pomaranča, 1 vajce, 5 PL bieleho vína,
Príprava:
Vypracujeme cesto ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 5 mm. Formičkou vykrajujeme ozubené krúžky, ktoré uložíme na papier na pečenie. Pečieme 6-7 minút pri teplote 180°C. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého sme primiešali mleté škoricu a vanilku.
Dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies