Pečieme gaštany a tekvicové jadierka.
GAŠTANY.
Neodmysliteľnou pochúťkou chladných jesenných dní sú pečené gaštany.
Jedlé gaštany, záleží na Vás koľko si ich nazbierate, alebo kúpite, najprv očistíme vlhkou utierkou. Potom ich narežeme do kríža cez brušká, t.j. cez najvypuklejšiu časť. Pozor aby sme neprerezali aj gaštan. Vložíme ich do vriacej vody a varíme asi 10 minút. Vyberieme necháme odtiecť, presypeme na suchý plech a v rúre pečieme 15-20 minút.
TEKVICOVÉ JADIERKA.
Tekvicové jadierka sú nielen chutné, ale ja zdravé. Obsahujú vitamín E-omladzuje bunky, B1,B2,B6-pôsobí na nervy, trávenie, svalovú činnosť, D-kosti, minerálne látky a stopové prvky.
Tekvicu na vrchu odrežeme, jadierka vyberieme a prepláchneme na site pod tečúcou vodou. Osolíme ich a necháme voľne usušiť na vzduchu. Plech potrieme 1 PL masti, vložíme jadierka vo vrstve asi 1 cm, ešte posolíme, dobre premiešame a sušíme v rúre asi 4 hodiny. Vyrezaná tekvica nám výborne poslúži ako ozdobná dekorácia.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies