Policajný prezident: Útok v Mníchove nemá spojenie s Islamským štátom

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 13:16 • 2 min
Policajný prezident: Útok v Mníchove nemá spojenie s Islamským štátom

MNÍCHOV - Mníchovský policajný prezident Hubertus Andrä dnes uviedol, že v byte a izbe mladíka, ktorý v piatok spáchal ozbrojený útok v obchodnom stredisku Olympia, sa pri domovej prehliadke nenašli dôkazy o prípadných kontaktoch na organizáciu Islamský štát.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Andrä na dnešnej tlačovej konferencii takisto konštatoval, že ani zločin, ani jeho páchateľ nemajú absolútne nič spoločné s utečeneckou problematikou.

 

Primátor Mníchova Dieter Reiter vyhlásil na dnes za obete streľby v bavorskej metropole štátny smútok. Mesto je podľa neho "týmto príšerným činom šokované a zdesené".

 

Vo svojom facebookovom statuse primátor vyjadril sústrasť pozostalým i priateľom obetí a zároveň sa poďakoval bezpečnostným útvarom za ich prácu.

 

Pri útoku v nákupnom centre v mníchovskej mestskej časti Moosach zomrelo desať ľudí vrátane atentátnika, ktorý sa krátko o svojom čine zastrelil.

 

Reiter konštatoval, že dnešný deň bude dňom smútku, a nie dňom osláv, a preto sa rušia všetky verejné oslavy a slávnosti, ktoré sa tento víkend mali v bavorskej metropole konať.

 

"Sú to pre Mníchov ťažké hodiny," dodal primátor s tým, že obyvatelia mesta preukazujú veľkú vzájomnú solidaritu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies