Pripravujeme čalamádu a bulharský šalát.
Čalamáda:
2 kg kapusty, 2 kg uhoriek, 2 kg uhoriek, 2 kg zelenej papriky, 2 kg cibule, 05 kg mrkvy, 1 liter octu, 1 nakladač, 25 dkg kryštálového cukru,
Kapustu nastrúhame, ostatné suroviny nakrájame. Vo väčšej nádobe premiešame, pridáme 1 liter octu, 1 nakladač, 25 dkg cukru. Opäť premiešame a necháme 24 hodín odstáť. Naložíme do pohárov a sterilizujeme 7 minút pri 100 °C.
Bulharský šalát:
1 kg papriky, 1 kg paradajok, 1 kg uhoriek, 1 kg cibule, 2 dcl vody, 2 dcl octu, 2 dcl cukru, 1 dcl oleja, 1 nakladač,
Všetku zeleninu nakrájame, pridáme vodu, ocot, cukor, olej, nakladač a vo väčšom hrnci varíme 8-10 minút. Ešte teplé naložíme do pohárov, uzatvoríme a zabalíme do deky, kde šalát necháme vychladnúť. Nesterilizujeme.
Zdroj: autor. redakcia
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies