Špaldovníčky bez cukru: Vláčne vianočné medovníčky zo zdravej špaldovej múky

NETKY.SK • 5 December 2018, 12:00 • 2 min
Špaldovníčky bez cukru: Vláčne vianočné medovníčky zo zdravej špaldovej múky

Špaldovníčky je názov ako stvorený pre medovníčky, bez ktorých by snáď ani Vianoce neboli Vianocami. Recept je zo špaldovej múky a je bez cukru, čo je ďalšie plus.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

 

600 g múka hladká špaldová celozrná
150 g maslo
3 PL med
4 PL stévia - prášok (je však možné nahradiť cukrom, medom...)
2 ČL sóda bikarbóna alebo prášok do pečiva
1 dl voda teplá
0,5 dl olej olivový
50 g orechy mleté
2 ks vajíčka
1 PL korenie perníkové
2 ČL škorica mletá
kôra pomarančová

 

Postup prípravy:

 

1. Do múky pridáme stéviu v prášku. Med s maslom zohrejeme vo vode a pridáme k múke. Do múky pridáme všetko ostatné a to olivový olej, vajíčka, perníkové korenie, sódu bikarbónu, škoricu, mleté orechy a pomarančovú kôru Zmes vymiešame na cesto a dáme do chladničky na približne 12 hodín.

 

2. Cesto po vybratí z chladničky opäť premiesine a vyvaľkáme na tenký plát. Vykrajujeme podľa vkusu od geometrických útvarov, až po anjeliky s trúbkou :D. Pred pečením špaldovníčky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vyšlo mi 5 plechov.

 

img

 

3. Rúru vyhrejeme na 190 stupňov. Perníčky sú hneď hotové, preto ich pečieme len krátko, približne, 7 minút, kým nezačnú hnednúť a mať zlatistú farbu. Perníčky dáme do krabice alebo nádoby s rozpoleným jabĺčkom aby nám pekne zmäkli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp


Autor: Barbora Lučivjanská



Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies