BRATISLAVA - Na prípravu kvalitného risotta treba použiť kvalitné suroviny, ale všetko sa dá nahradiť.
Potrebné suroviny: 250 g ryže určenej na risotto (Carnaroli, Arborio), 1 - 1,5 l zeleninový vývar, 1 dcl bieleho vína, 1 cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 3 PL olivový olej, 300 g pyré z tekvice, čerstvá chilli paprička, 30 g strúhaného parmezánu, 30 g masla, šťava z 1/2 limetky alebo citróna, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
Prírpava receptu: V širšom hrnci alebo vo vyššej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, o čosi neskôr cesnak a opražíme do sklovita - cibuľa nesmie chytiť farbu. Pridáme ryžu (pozor NEOPLACHUJEME - škrob zabezpečí krémovú konzistenciu risotta), obalíme v olivovom oleji, pridáme víno, pár minút varíme aby sa odparil alkohol a následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ nie je ryža uvarená na skus. Pár minút pred dovarením ryže vmiešame pyré z tekvice, dobre premiešame a necháme pár minút variť. Pridáme pokrájanú čerstvú chilli papričku, limetkovú alebo citrónovú šťavu, parmezán, premiešame, odstavíme zo sporáka, navrch dáme pár kúskov masla, prikryjeme a necháme 5 minút odpočívať, premiešame a podávame.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies