Karfiolová krémová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 väčší karfiol, 200 g zemiakov, 2 cibule, 1 l vody, 1 bujón, soľ, mleté čierne korenie, maslo, 2 dcl mlieka,
Príprava:
Nakrájanú cibuľu opražíme na masle, pridáme očistené na kocky nakrájané zemiaky, rozobratý karfiol, soľ, mleté čierne korenie, bujón, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka. Potom polievku ponorným mixérom rozmixujeme a rozriedime mliekom. Necháme prejsť varom a odstavíme. Podávame s krutónmi.
Pochúťka z bravčového mäsa.
Suroviny pre 4 osoby:
¾ kg bravčového karé, 3 cibule, 1 šálka pokrájanej mrkvy, 1 šálka sterilizovaného hrášku, 1 šálka sterilizovanej kukurice, 1 šálka nastrúhanej hlávkovej kapusty, 1 PL sójovej omáčky, karí korenie, soľ, mleté čierne korenie, olej,
Príprava:
1 cibuľu si pokrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na rezance nakrájané mäso, soľ, mleté čierne korenie, karí, sójovú omáčku, podlejeme vodou a dusíme asi 40 minút. Potom pridáme všetku zeleninu a dodusíme do mäkka. Dochutíme. Podávame s ryžou.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies