Kulajda (polievka). Suroviny pre 4 osoby: Sušené hríby, 4 zemiaky, 4 vajíčka, 1 cibuľa, 2 polievkové lyžice nasekaný kôpor, bobkový list, rasca, soľ, 1 hrnček kyslej smotany, 3 polievkové lyžice hladkej múky
Príprava:
Do 1 litra osolenej vody dáme variť huby , celú cibuľu a rascu. Potom pridáme nakrájané zemiaky a ostatné koreniny. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu rozmiešanú s múkou. Zahustenú kulajdu ochutíme kôprom. Na tanier rozložíme polovičky uvarených vajec a zalejeme polievkou.
Rezne s orechovou kašou
Suroviny pre 4 osoby:
4 rezne z bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, mäsový vývar, olej, 500 g zemiakov, 60 g masla, mlieko, 50 g tvrdého syra, 50 g vlašských orechov, petržlenová vňať, 1 cibuľa, 1 lyžica sušenej cibule, olej
Príprava:
Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme studenou vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Scedíme, pridáme maslo, prilejeme mlieko a vypracujeme hustú kašu. Rezne naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a opečieme na oleji. Preložíme do zapekacej misy, podlejeme výpekom z opekania, mäsovým vývarom a dáme predpiecť asi na 25 minút do rúry. Polovičnú časť zemiakovej kaše zmiešame so sušenou cibuľkou, nastrúhaným syrom, petržlenovou vňaťou, posekanými orechmi a navrstvíme na predpečené mäso. Dáme späť do rúry a zapečieme. Podávame so zvyšnou zemiakovou kašou a posypeme opečenými kolieskami cibule.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies