Pórová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 pór, zeleninový bujón, hrsť mrazeného hrachu, hrsť ovsených vločiek, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej,
Príprava:
Na oleji opražíme na kolieska nakrájaný pór. Zalejeme vodou, pridáme bujón a varíme asi 15 minút. Potom pridáme hrach, vločky, osolíme, okoreníme, nastrúhame muškátový oriešok a dovaríme asi 7 minút.
Ražniči na plechu.
Suroviny pre 4-6 osôb:
500 g kuracích pŕs, 500 g kuracej pečienky, 200 g slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 klobásy, 2 párky, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie.
Príprava:
Všetky suroviny nakrájame na kocky, posypeme soľou, mletým čiernym korením, grilovacím korením, zalejeme asi 1 dcl oleja a dobre premiešame. Presypeme do pekáča alebo zapekacej misy a pečieme asi 45 minút. Podávame s chlebom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies