V nedeľu si upečieme perníkový koláč. Gurmán Suroviny 30 dkg práškového cukru, 40 dkg polohrubej múky, 1 dcl oleja, ½ l mlieka, 2 PL kakaa, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 perníkový prášok, 2 vajíčka, lekvár, čokoládová poleva, Príprava Vo väč
Suroviny :
30 dkg práškového cukru, 40 dkg polohrubej múky, 1 dcl oleja, ½ l mlieka, 2 PL kakaa, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 perníkový prášok, 2 vajíčka, lekvár, čokoládová poleva,
Príprava:
Vo väčšej miske dobre rozmiešame cukor, múku, kakao, škoricu, sódu, perníkový prášok, vajíčka, olej a mlieko. Potom cesto vylejeme na vyšší plech, ktorý sme vymastili a posypali múkou. Takto pripravené cesto upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť, potrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies