V nedeľu upečieme jahodovú bublaninu. Gurmán Suroviny 4 vajíčka, 1,5 šálky polohrubej múky, 1 šálku práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, ½ šálky oleja, ½ šálky mlieka, čerstvé jahody, Príprava Žĺtky oddelíme od bielkov.
Suroviny:
4 vajíčka, 1,5 šálky polohrubej múky, 1 šálku práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, ½ šálky oleja, ½ šálky mlieka, čerstvé jahody,
Príprava:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkou. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, mlieko, olej a prešľaháme. Potom zľahka primiešame z bielkov vyšľahaný tuhý sneh. Cesto prelejeme do stredne veľkého, vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu. Rozložíme jahody a upečieme. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Náš typ: Aby jahody nepadli na dno plechu obaľte ich v hladkej múke.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies