V nedeľu si upečieme jahodový koláč
Suroviny:
250 g práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 smotana na šľahanie, 1 prášok do pečiva, 1 pudingový prášok jahodový, džem (jahodový, ríbezľový, čučoriedkový), mlieko, 200 g jahôd, 120 g masla, 2 plátky červenej tortovej želatíny
Príprava:
Cukor, múku, vajcia, smotanu, prášok do pečiva zmiešame a vytvoríme cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180 stupňoch asi 20 minút. Ešte na teplé cesto rozotrieme džem. Puding si pripravíme podľa návodu, do vychladnutého zašľaháme maslo, nanesieme na lekvár a uložíme jahody. Tortové želé pripravíme podľa návodu, mierne vychladnutým zalejeme jahody. Koláč dáme stuhnúť do chladničky.
Čas prípravy: 70 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies