BRATISLAVA - Chutný nedeľný obed sa dá pripraviť aj pomocou plodov, ktoré nazbierame v lese.
Hubová polievka s kyslou smotanou.
Suroviny pre 4 osoby:
8 ks hríbov (modráky, kozáky, sucho hríby), 1 dcl mlieka, 1 cibuľu, 4-5 zemiakov, 1 liter vývaru, 3 dcl kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 1 PL hladkej múky,
Príprava receptu:
1. Hríby očistíme, nakrájame, orestujeme na oleji, pridáme koreniny a udusíme.
2. Potom vložíme do hrnca očistené, na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme vývar a uvaríme do mäkka. Smotanu zmiešame s mliekom a hladkou múkou, nalejeme do polievky.
3. Necháme prejsť varom a odstavíme.
Hubový paprikáš.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g čerstvých húb, 2 cibule, 1 PL oleja, 1 PL mletej sladkej papriky, 1 PL ostrého kečupu, 2 zelené papriky, 200 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, soľ,
Príprava receptu:
1. Cibuľu speníme na oleji, pridáme huby a spolu orestujeme.
2. Nasypeme mletú papriku, korenie, soľ, pridáme kečup, podlejeme vodou a dusíme asi 15 minút. Potom vložíme nakrájané papriky. V mlieku rozmiešame múku, pridáme k hubám a necháme prevrieť.
3. Podávame s cestovinami, alebo knedľou.
Prajeme dobrú chuť
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies