BRATISLAVA – Nenáročná a chutná. Polievka, ktorú uvaríte za hodinu a nasýtite aj najväčšieho hladoša.
Suroviny pre 4 osoby:
3 zemiaky, 1 mrkva, 1 petržlen, ¼ zeleru, 1 pór, 1 cibuľa, majorán, 2 strúčiky cesnaku, celú rascu, 2 PL krúp, hrsť sušených húb, petržlenovú a zelerovú vňať, 2 PL masla, 1 ½ PL hladkej múky, soľ, bujón,
Príprava:
1. Huby namočíme, zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky.
2. Na časti masla opražíme cibuľu, zeleninu, prelisovaný cesnak, zemiaky a umyté krúpy. Zalejeme vodou, pridáme bujón, huby a uvaríme do mäkka.
3. Zo zvyšného masla a múky urobíme zápražku, zriedime ju vodou a pridáme do polievky.
Dochutíme soľou, vložíme petržlenovú a zelerovú vňať, krátko povaríme a odstavíme.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies