BRATISLAVA – Milovníci pikantného jedla si určite zamilujú chilli polievku pripravenú podľa nášho receptu.
Suroviny pre 4 osoby:
500 g mletého mäsa, 2 konzervy bielej fazule, 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 1 pohár sterilizovaného leča, 3 PL paradajkového pretlaku, soľ, 1 ČL mletého čierneho korenia, 1 ČL mletej sladkej papriky, 1 ČL mleté chilli papričky, 1instantnú gulášovú polievku, olej,
Príprava:
1. Cibuľu pokrájame a opražíme na oleji.
2. Pridáme mleté mäso a restujeme kým sa nestiahne.
3. Prisypeme soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, chilli, podlejeme vodou a dusíme asi 30 minút.
4. Do druhého hrnca dáme zliatu fazuľu, prelisovaný cesnak, soľ, zalejeme vodou a krátku povaríme.
5. Prilejeme udusené mäso, lečo, pretlak, polievku rozmiešanú v troške vody, vodu podľa potreby a spolu varíme ďalších 20 minút.
Podávame s chlebom.
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies