Bratislava - Cestoviny patria medzi tradičné jedlo talianskej kuchyne. Cestoviny sú vyrobené z cesta zloženého z múky, vody alebo vajec. Medzi druhy cestovín patria bezvaječné, vaječné, celozrnné. Ďalšie rozdelenie je na čerstvé a sušené. Obsahujú vysoký podiel sacharidov a môžu sa podávať ako hlavné jedlo alebo predjedlo. Poznáme rôzne druhy: špirály, mašličky, vretená, závity, špagety, rúrky a iné.
Suroviny pre 4 osoby:
1 balenie cestovín - vrtuliek (trojfarebných), 100 g masla, mrazená zelenina alebo sterilizovaná (kukurica, hrášok, mrkva), 1 mladá cibuľka, vegeta, 100 g slaniny, 150 g majonézy, 1 téglik bieleho jogurtu, 200 g pečeného kurčaťa, 1 dcl olivového oleja, soľ a korenie
Príprava receptu:
1. Na masle opražíme slaninu pokrájanú na kocky s cibuľou, okoreníme a po vychladnutí zmiešame s pokrájaným kuracím mäsom, majonézou a jogurtom.
2. Premiešame s uvarenými vychladenými cestovinami a zeleninou, ochutíme a podávame za studena.
Čas prípravy: 30 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies