BRATISLAVA - Zunovalo sa vám obaľovať syr a ešte vám aj vytečie pri vyprážaní do oleja? Urobte to ako my a budete nad mieru spokojní.
Suroviny pre 4 osoby:
40 dkg eidam, 3 vajíčka, 2-3 hrste strúhanky, strúhanka na obaľovanie, olej na vyprážanie
Postup:
1. Eidam zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme 3 žĺtky, 2-3 hrste strúhanky a z 2 bielkov ušľahaný sneh.
2. Tvarujeme malé guličky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji.
Guličky sú výborné so zemiakovými hranolčekmi a tatárskou omáčkou, môžeme ich podávať aj samotné ako chuťovky.
Príprava: 20 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies