BRATISLAVA - Šunkovar umožní varenie domácej šunky, bez priemyselných náplní a nezdravých chemických prímesí. Kvalitné mäso spracujete ľahko a budete mať okamžite čerstvú a chutnú šunku, vhodnú i pre deti.
Suroviny:
1 kg bravčového mäsa, 2 ČL soli, 1 ČL cukru, 1 dcl vody,
Príprava receptu:
1. Čerstvé mäso nakrájame na väčšie kúsky a naklepeme. Vo vode rozpustíme cukor, soľ a týmto roztokom zalejeme mäso, ktoré dôkladne premiešame.
2. Po premiešaní vložíme do formy mikroténový sáčik, do ktorého vkladáme po vrstvách pripravené mäso. Každú vrstvu stlačíme, aby bol vyplnený celý priestor formy. Do formy vložíme veko, zatlačíme pružiny a zaistíme. Formu necháme 2 dni v chlade.
3. Po tejto dobe formu s mäsom uložíme do hrnca s vodou. Forma musí byť celá ponorená pod vodou. Mäso s hmotnosťou 1 kg varíme 2 hodiny pri teplote max. 85 °C. Pri každom ďalšom kg mäsa pripočítavame jednu hodinu varenia.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies