BRATISLAVA - Ideálnym jedlom, ktoré chutí, zahreje a hlavne dodá telu potrebné vitamíny, je kyslá kapusta. Je bohatým zdrojom vitamínu C, ale obsahuje aj K a E. Nachádza sa v nej tiež draslík, betakarotén, kyselina listová a tiamín. Navyše obsahuje aj veľa vlákniny, ktorá napomáha lepšiemu tráveniu a je prirodzeným posilňovačom imunity.
Kyslá kapusta sa získa vykvasením surovej kapusty za pomoci prirodzenej bakteriálnej a kvasinkovej mikroflóry.
Pre všetky svoje blahodarné účinky sa už pradávno zaradila na prvé priečky najzdravších potravín vôbec. Dodáva organizmu množstvo hodnotných bioaktívnych látok a dokonale prečistí organizmus od všetkých škodlivín.
Pretože je zdrojom vlákniny a tiež požiera tuky, pomáha aj nášmu metabolizmu a látkovej výmene. Preto pri pokusoch schudnúť netreba kupovať rôzne umelé prípravky, stačí si dať každý deň trochu kyslej kapusty.
Dlhoročné vedecké výskumy potvrdili, že kyslá kapusta pozitívne bojuje aj proti rakovinotvorným bunkám či samotným nádorovým ochoreniam. Podporuje aj náš mozog, nervy, tvorbu červených krviniek, rast buniek, funkciu svalov, bojuje proti infekciám a vírusom, má protizápalové a antibiotické účinky, znižuje vysoký krvný tlak a hladinu cukru v krvi.
Nasledujúci týždeň sa budeme venovať jedlám práve z kyslej kapusty.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies